Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:259624
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Aprēķināju stāvokļa varbūtību sadalījuma funkciju sistēmai ar atteikumiem, izsaukumu intensitāte (A)=0,07 Erl. Analizējot iegūto 3D grafiku, secinu, ka jo mazāk būs serveru, jo lielāka būs varbūtība, ka notiks atteikums, tādēļ, ka nebūs brīvu serveru un, protams, arī otrādi, jo lielāks serveru skaits, jo mazāka varbūtība, ka būs atteikums.
Uzdevumā aprēķināju varbūtību sadalījuma funkciju atkarībā no serveru skaita un no pieaugošas un krītošas trafika intensitātes.
Analizējot grafiku secinu, ka jo lielāka trafika intensitāte, jo lielāka iespējamība, ka notiks atteikums. Tas nozīmē, ka jāpalielina serveru skaits, lai nebūtu atteikumi un būtu iespējams apkalpot visus abonentus.
Solis 0,1 krītošai trafika intensitātei nevarēja tikt izmantots (izmantoju soli 0,01), jo tādā gadījumā tiktu iegūtas nereālas vērtības. Augošam trafikam, tas tika ņemts vērā solis 0,1.
Uzdevumā pētījām sistēmas ar gaidīšanu (izsaukumu intensitāte A=0,07Erl.). Ja sistēmā ir izsaukums, bet nav brīvu līniju, tātad apkalpošana nenotiek, tad veidojas rinda jeb sistēma ar gaidīšanu. Apkalpošana notiks tiklīdz atbrīvosies kāds no serveriem. No 3D grafika secinu, ka palielinot serveru skaitu lielāka iespēja, ka abonenti, kuri veido izsaukumus neveidos rindu.
Uzdevumā pētījām, kā mainās varbūtību sadalījuma likums, ja mainās izsaukumu intensitāte. Analizējot #D grafiku secinu, ka, jo lielāka izsaukuma intensitāte, jo lielāks būs gaidīšanas ilgums.
Ka redzams 3D grafika redzams, palielinot slodzi palielinās arī varbūtība, ka izsaukums nokļūs rindā. Praksē šo izmato, lai varētu aprēķināt kāda varbūtība, ka veidosies rinda, pie noteiktas slodzes un līdz ar to varētu palielināt serveru skaitu, lai novērstu veidojošās rindas.
Atšķirība starp sistēmām ar gaidīšanu un ar atteikumiem, ir tā, ka veidojas rindas un palielinās serveru slodze, līdz ar to slikti sakaru pakalpojumi, bet turpretī sistēmām ar atteikumiem izsaukums netiks zaudēts, tāpēc izdevīgāks būs pēdējais gadījums.
Solis 0,1 krītošai trafika intensitātei nevarēja tikt izmantots (izmantoju soli 0,01), jo tādā gadījumā tiktu iegūtas nereālas vērtības. Augošam trafikam, tas tika ņemts vērā solis 0,1.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register