Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:851329
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  RDB telpiskais modelis    3
1.1.  Slāņa definējums    3
1.2.  Slāņa izveidošana    4
2.  RODB telpiskais modelis    9
2.1.  Datu bāzes struktūra relāciju – objekta modeļa īstenošanai    9
2.2.  Slāņa izveidošana    9
2.3.  Slāņa definēšana    10
2.4.  Slāņu meta datu ievade    11
2.5.  Datu ievade    12
2.6.  Telpisko datu indeksu veidošana    13
2.7.  Telpisko datu apskate ar SPATIAL INDEX ADVISOR    14
2.8.  Vaicājumi ar primāro un sekundāro filtru    16
  Secinājumi    18
Extract

1.Tabula Slāņa_nosaukums_SDOLAYER – informācija par dakstiņiem
SDO_ORDCNT - norāda kopējo koordināšu lauku skaitu vienā tabulas Slāņa_nosaukums_SDOGEOM rindiņā. SDO_LEVEL - norāda cik reizes jāsadala dakstiņi. Tas ir beigu kritērijs fiksētajiem dakstiņiem. Atbilstošu dakstiņu sadalīšanas līmeni var noteikt, izmantojot procedūru SDO_TUNE.ESTIMATE_TILING_LEVEL. SDO_NUMTILES - norāda mainīga izmēra dakstiņu dalījumu skaitu. Ja izmanto fiksēta izmēra dakstiņus, šīs kolonnas vērtībai jābūt NULL. SDO_MAXLEVEL - norāda maksimālo līmeni, līdz kuram mainīga izmēra dakstiņi var būt sadalīti. SDO_CORDSYS - lauks nav obligāts. Laukā var norādīt koordinātu sistēmas nosaukumu.

2. Tabula "slāņa_nosaukums"_SDODIM - informācija par dimensijām un precizitāti
SDO_DIMNUM - norāda dimensijas numuru sākot no 1. SDO_LB - norāda dimensijas vērtību apakšējo robežu. SDO_UB - norāda dimensijas vērtību augšējo robežu. SDO_TOLERANCE - laukā norāda precizitāti. SDO_DIMNAME - laukā norāda dimensijas nosaukumu, parasti izmanto X un Y apzīmējumus.

3.Tabula Slāņa_nosaukums_SDOGEOM – ģeometriju apraksti
SDO_GID - norāda unikālu skaitlisku identifikatoru katram ģeometriskam objektam slānī. SDO_ESEQ - norāda katra ģeometriskā objekta elementa kārtas numuru, kas ir elementu secības numurs. SDO_SEQ - norāda numuru, kas nosaka kārtību katrai datu rindiņai, kas veido elementu. SDO_X1 - X vērtība pirmajai koordinātei. SDO_Y1 - Y vērtība pirmajai koordinātei. SDO_Xn - X vērtība n-tai koordinātei. SDO_Yn - Y vērtība n-tai koordinātei.

4.Tabula Slāņa_nosaukums_SDOINDEX
SDO_GID - satur unikālu skaitlisku identifikatoru katram ģeometriskam objektam slānī. Šī lauka vērtību var uzskatīt kā ārējo atslēgu uz tabulu Slāņa_nosaukums_SDOGEOM. SDO_CODE - satur bitslāņotu (bit-interleaved) tā dakstiņa identifikatoru, kas pārklāj doto ģeometrisko objektu ar identifikatoru SDO_GID. Šī lauka datu tipam ir jābūt RAW(255). Tātad Slāņa_nosaukums__SDOINDEX tabula satur lauku SDO_CODE vērtības, kur katra SDO_CODE vērtība, attēlo dakstiņu, kas mijiedarbojas ar ģeometrisku objektu ar SDO_GID identifikatora vērtību. Katrai SDO_GID vērtībai var atbilst viena vai vairākas SDO_CODE vērtības. Katra SDO_CODE vērtība var būt saistīta ar vienu vai vairākām SDO_GID vērtībām. SDO_MAXCODE - laukā SDO_MAXCODE norāda mainīga izmēra loģisku dakstiņu, kas ir vismazākais (ar garāko dakstiņa identifikatoru) dakstiņš pareizajā kvadrantā. Šo kolonnu neizmanto pie fiksēta izmēra dakstiņiem. SDO_GROUPCODE - laukā norāda SDO_CODE prefiksu. Tas attēlo mainīgā izmēra dakstiņu līmeni CELI_SDOLAYER.SDO_LEVEL, kas satur vai ir vienāds ar dakstiņu, kas norādīts laukā SDO_CODE. Šo lauku neizmanto ar fiksēta izmēra dakstiņiem. SDO_META - lauks nav nepieciešamas telpiskajiem vaicājumiem. Šis lauks nodrošina informāciju, kas nepieciešama, tai atrastu dakstiņa robežas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register