Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:681312
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.11.2003.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Extract

Fašisms- politiska mācība un kustība, radusies 20.gs. sākumā Itālijā. Kapitālistiskās sabiedrības spontanitātes izraisītās pretrunas fašismā tiecas atrisināt vai apslāpēt ar teroristiskām valdīšanas metodēm, pakļaujot visu sabiedrību stingrai militarizētai organizācijai un disciplīnai, centralizēti reglamentējot sabiedrības saimniecisko un garīgo dzīvi, izskaužot jebkādu brīvdomību un pilsonisko patstāvību. Fašismam raksturīgs misticisms, ksenofobija, vadoņa kults, masu apziņas manipulācija. Viens no totalitārisma paveidiem. Ar Nirnbergas starptautiskā kara tribunāla spriedumu fašisms atzīts par noziedzīgu, aizliedzot fašistisku ideju izplatīšanu un organizāciju dibināšanu.
Nacionālisms- savas nācijas nozīmes un interešu pārspīlēšana un citu noniecināšana. Nacionālo vērtību uzskatīšana par svarīgākajām visu sabiedrisko vērtību kopumā, rūpes par nācijas un tās īpatnību saglabāšanu. Visu sabiedrisko parādību un procesu vienpusīga skatīšana un skaidrošana caur nacionālo procesu un nacionālo interešu prizmu.
Sociālisms- sabiedriskā iekārta, kas tirgus saimniecības spontanitātes izraisīto pretrunu postošo raksturu novērš ar kopsabiedriskās nozīmes procesu kopsabiedrisku pārvaldīšanu.
Tātad nacionālsociālisms ir parādība, kad valsts iekārta piespiež visiem izveidot kopsabiedrības komūnu, kura balstīta uz nacionālisma ideju. Nācijas vārdā un veiksmīgākas valsts attīstības vārdā sabiedrībai ir jāapvienojas sava labuma dēļ.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1116969
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register