Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Ūdens ķīmiskais sastāvs, fizikālās īpašības. Ūdens higiēniskais novērtējums pēc tā organoleptiskajām īpašībām

     

    Summaries, Notes2 Geography, Chemistry

0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:975569
 
Evaluation:
Published: 15.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Garšas un smakas
Garšas un smakas intensitāte nedrīkst pārsniegt 2 balles (200 C temperatūrā). Dzeramajam ūdenim jābūt ar patīkamu, atsvaidzinošu garšu, bez jebkādas piegaršas. Tikai tādu ūdeni ir patīkami lietot slāpju remdēšanai.[1.;60]
Ūdens garša ir atkarīga no minerālvielu satura, temperatūras, no izšķīdušo gāzu daudzuma. Ūdeni vārot, gāzu un sāļu daudzums tajā samazinās un tas kļūst negaršīgāks. Ja dzelzs sāļu daudzums pārsniedz 0,3-0,5 mg/l, tad ūdenim ir nepatīkama tintes piegarša.[1.;62.]
Smakas var būt dabiskas un mākslīgas izcelsmes. Dabiskās smakas rodas, ūdenstilpēs savairojoties ūdensaugiem, aktinomicētēm un to izdalītiem produktiem. Mākslīgās- ja ūdenstilpēs ieplūst rūpniecības uzņēmumu notekūdeņi, atkritumu bedru ūdeņi utt.( http://www.gudrinieks.lv/referati/ieskaites-darbs/udens.html)

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1331502
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register