Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:609675
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.10.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Produktu apstrādes veidi. Lai uzturs būtu veselīgāks gatavojot ēdienu ir jācenšas: 1) pēc iespējas mazāk mainīt vai zaudēt produktā esošās uzturvielas; 2) panākt labāku produkta izmantošanu organismā; 3) lai ēdiens būtu garšīgs, aromātisks un izskatīgs. Dārzeņu vārīšana. Vārīšana notiek tad kad dārzeņi tiek karsēti noteiktā temperatūrā: 1) lielā ūdens daudzumā; 2) nelielā ūdens daudzumā (sautēšana); 3) ūdens tvaikos (tvaicēšana); 4) paaugstinātā spiedienā (ātri vārāmajā katlā). Vārītus dārzeņus izmanto salātos, zupās, kā silto, zivju un gaļas ēdienu piedevas ar dažādām mērcēm kā patstāvīgu ēdienu. Dārzeņu sautēšana. Sagrieztus dārzeņus var vispirms mazliet apcept, bet var uzreiz likt katlā nelielā ūdens daudzumā un uz lēnas uguns sautēt. Sautētus dārzeņus var pasniegt kā silto, gaļas un zivju ēdienu piedevu vai kā patstāvīgu ēdienu ja sautēšanas laikā pievienoti citi produkti. Dārzeņu cepšana. Dārzeņu cepšana var notikt dažādi: 1) mazā tauku daudzumā uz pannas; 2) lielā tauku daudzumā uz pannas (frī); 3) bez taukiem uz restītēm pelnos vai oglēs.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register