Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:510253
 
Author:
Evaluation:
Published: 04.12.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

. Valsts īstenotā monetārā politika.
Deutsche Bundesbank monetārā politika un monetārās politikas instrumenti
Vācijas centrālā banka dibināta 1876. gadā. Mūsdienīgas centrālās bankas attīstība sākās 1957. gadā, kad tika pieņemts likums par Vācijas centrālo banku Deutsche Bundesbank. Vācijas centrālā banka īstenoja stingru monetāro politiku, kuras rezultātā valsts ieguva stabilu nacionālo valūtu, kas kļuva par vienu no nozīmīgākajām valūtām pasaulē.
Vācijas centrālā banka atrodas Frankfurtē pie Mainas. Tās sastāvā ir 9 zemes centrālās bankas ar filiālēm. Centrālo banku vada padome, kuras sēdes notiek reizi divās nedēļās. Galvenā izpildinstitūcija ir direktoru padome. Vācijas centrālajā bankā strādā vairāk nekā 17 tūkst. darbinieku.
Monetārās politikas mērķi
Vācijas centrālās bankas mērķis ir, īstenojot monetāro politiku, panākt cenu stabilitāti valstī. Cenu stabilitātes nodrošināšana ir labākais veids, kā centrālā banka var stimulēt tautsaimniecības attīstību un nodrošināt zemu bezdarba līmeni valstī.
Tā kā centrālā banka tirgus ekonomikas apstākļos tieši nevar ietekmēt preču un pakalpojumu cenas valstī, Vācijas centrālā banka ir izvēlējusies naudas politikas stratēģiju, kuras ietvaros galvenā mērķa sasniegšanai tiek izmantots starpmērķis. Par starpmērķi parasti izvēlas rādītāju, ko centrālā banka var tieši ietekmēt un kas ir cieši saistīts ar galveno mērķi. Vācijas centrālās bankas monetārās politikas starpmērķis ir naudas piedāvājums, proti, naudas rādītājs M3. Tā kā Vācijā ir stabila naudas pieprasījuma funkcija (saistība starp galvenajiem makroekonomiskajiem rādītājiem - tautsaimniecībā pieprasīto naudas apjomu, iekšzemes kopproduktu (IKP) un cenu līmeni), regulējot naudas piedāvājumu, Vācijas centrālā banka var ietekmēt IKP un inflācijas līmeni. Naudas rādītāja M3 gada vidējo pieaugumu tā nosaka saskaņā ar naudas kvantitātes teoriju, kuras galvenā identitāte MV?PY sasaista cenu un ražošanas līmeņus ar naudas apjomu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register