Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:957135
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.07.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ik pēc četriem gadiem kādā no pasaules lielākajām pilsētām sapulcējas tūkstošiem labāko sportistu, desmitiem tūkstošu sportistu palīgu, treneru un preses pārstāvju un simtiem tūkstošu skatītāju. Modernās olimpiskās spēles tika veidotas kā starptautiska skatuve, uz kuras sacenšas pasaules labākie sportisti, stiprinot pasaules vienotību un ar sporta palīdzību veicinot politisko un kultūras barjeru pārvarēšanu. No samērā neliela pasākuma 1896. gadā olimpiskā kustība ir neapturami augusi - par spīti politiskajām krīzēm un pasaules kariem. Mūsdienās katra sportista karjeras augstākais mērķis ir izcīnīt olimpisko zelta medaļu.
Katrās olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijas laikā gaisā tiek palaisti simtiem baltu baložu, kas simbolizē mieru. Olimpisko devīzi veido trīs latīņu vārdi: Citius, altius, fortius (Ātrāk, augstāk, stiprāk).
Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā valstu komandas ienāk stadionā alfabēta secībā, izņemot Grieķijas komandu, kas vienmēr soļo pirmā, un organizējošās valsts komandu, kas noslēdz gājienu.
Pirmajās modernajās olimpiskajās spēlēs 1896. gadā piedalījās aptuveni 250 sportistu (visi vīrieši) no 14 valstīm, mūsdienās vasaras olimpiskajās spēlēs piedalās jau vairāk nekā 10000 sportistu un dalībvalstu skaits ir pārsniedzis divus simtus. Vasaras olimpiskās spēles notiek 16 dienas un kopā tiek izcīnīti apmēram 300 medaļu komplekti 30 dažādos sporta veidos.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register