Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
6,49
You save:
0,78 (12%)
Discounted price*:
5,71
Purchase
Add to Wish List
ID number:181673
Author:
Evaluation:
Published: 15.12.2001.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Vācu vīni   
2.  Franču vīni   
  Bordo vīni   
  Rotšildas vīni   
3.  Gruzijas vīni   
4.  Citu valstu vīni   
  Ziemeļamerika   
  Austrumeiropa   
  Grieķija   
  Austrālija   
  Spānija   
  Dienvidamerika   
  Jaunzēlande   
5.  Padomi   
  Kā glabāt vīnu   
  Kā pareizi izvēlēties glāzes   
  Kā mazgāt glāzes   
6.  Receptes   
Extract

Senatnē spirtotus dzērienus ieguva, raudzējot ogļhidrātus saturošus produktus. Itālijā 11. gadsimtā etilspirtu pirmoreiz ieguva, destilējot vīnogu vīnu. Vēlāk etilspirta ražošanā izmantoja galvenokārt produktus, kas satur cieti (graudus, kopš 18.gs. arī kartupeļus). 12. - 13.gs. etilspirtu sāka lietot kā ārstniecisku līdzekli, bet kopš 16.gs. to izmanto arī alkoholisko dzērienu ražošanai.
Vīna ražošanā ir trīs galvenās stadijas: augļu un ogu pārstrādes un sulās, sulas raudzēšana un iegūtā vīnmateriālā apstrādes un izturēšanas. Augļus un ogas pārstrādājot sulās, tos mazgā, šķiro, sasmalcina, sasmalcināto masu apstrādā ar fermentu preparātiem vai silda, lai palielinātos sulas iznākumus, un pēc tam izspiež sulu. Augļu un ogu sulām (izņemot vīnogu sulu) pievieno arī cukuru. Sulu savāc tvertnēs, dzidrina un iepilda raudzēšanas tvertnēs. Raudzē ar speciālām, selekcijas ceļā iegūtām vīna rauga tīrkultūrām. Iegūto vīnmateriālu dekantē no nogulsnēm un uzglabā, papildus vēl apstrādājot - pārlejot, dzidrinot un tml. Vīnu glabāšanas laikā raugi u.c. suspendētās daļiņas nogulsnējas; pilnīgu dzidrumu panāk ar filtrēšanu un mākslīgu dzidrināšanu (ar želatīna, bentonīta u.c. vielu piedevu izraisītu koagulāciju). Dzirdināto vīnu pārlej citā tvertnē; pārliešanā tas bagātinās ar gaisa skābekli, kas veicina vīna nogatavošanos. Gatavo vīnu izlej pudelēs.…

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Vīnu pasaule”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/181673

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register