Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322778
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Xeroderma pigmentosum vispārīgs raksturojums    3
2.  Patoloģiskā fizioloģija    4
3.  Diagnostika    5
4.  Diferenciāldiagnoze    8
5.  Ārstēšanas iespējas    10
  Izmantotās literatūras saraksts    12
Extract

5. Ārstēšanas iespējas
Ārstēšanas iespējas galvenokārt balstās uz pacienta izglītošanu, pacienta ādas aizsardzību no tiešiem saules stariem un malignu veidojumu agrīnu diagnostiku.
Aizsardzība no saules stariem. Lai izsargātos no saules staru iedarbības ir, jālieto aizsarglīdzekļi pret iedegumu. Slimniekiem, kas slimo ar xeroderma pigmentosum ir ar šādiem līdzekļiem ir jāpārklāj visas ķermeņa vietas, kas tiek pakļautas saules staru iedarbībai. Ir divu veidu aizsarglīdzekļi – fizikālie un ķīmiskie. Fizikālie līdzekļi satur lielas daļiņas (tādas kā titāna dioksīds, cinka oksīds, talks un kaolīns) no kurām tiek atstaroti UV stari un infrasarkanie stari. Ķīmiskie aizsarglīdzekļi satur paraaminobenzoskābi (PABA), benzofēnus, avobenzonu u.c. sastāvdaļas, kas absorbē UV starus. Neatkarīgi no tā kādi aizsarglīdzekļi pret iedegumu tiek lietoti – ķīmiskie vai fizikālie, to efektivitāte tiek izteikta SPF (sun protection factor – saules aizsardzības faktors no angļ. val.). SPF norāda minimālo UV staru daudzumu, kas nepieciešami, lai izraisītu eritematozu reakciju, tātad, jo lielāka SPF vērtība, jo labāka aizsardzība no saules stariem. Parasti tiek rekomendēti līdzekļi ar SPF 15 vai vēl lielāku SPF vērtību.
Perorāli lietojamie retinoīdi. Pacientiem, kuriem ir konstatēta xeroderma pigmentosum, lietojot retinoīdus tiek samazināts ādas vēža risks. Šāda veida terapija ir limitēta sakarā ar neatgriezenisku saišu un cīpslu kalcifikāciju.
Ķīmijterapija ar 5-fluorouracilu. 5-fluorouracils ir derīgs aktīniskajai keratozei. Giannotti et al gadījuma analīzes aprakstā ieteica ķirurģiskas ārstēšanas vietā izmantot imikvimodu un acitretīnu. Tika izrakstīts imikvimoda 5% krēms, ko aplicēja 3 reizes nedēļā, kombinējot to ar perorālu acitretīna lietošanu (20 mg/d), turpinot šādu terapiju 4-6 neēļas. Netika novēroti nevēlami blakusefekti un audzējs pārgāja remisiā un netika konstatēts vizītē pēc 6 mēnešiem.
DNS labošanas inducēšana. DNS labošanas inducēšanu var veikt nogādājot DNS labošanas enzīmu ādā, ko var panākt ar speciāli izstrādātām liposomām. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1331912
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register