Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:895344
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Os occipitale- zināmā mērā atgādina muguras skriemeļus un tāpēc to var uzskatīt par pāreju no kakla daļas uz galvaskausu. Os ocipitale norobežo smadzeņu dobumu no ventrālās un kaudālās puses. Pakauša kaulam izšķir pamatu jeb ķermeni, sānu daļas un pakauša kaula zvīņu, kas saaug tikai pēc dzimšanas.
Pars basilaris (pakauša kaula ķermenis) atrodas smadzeņu dobuma apakšējā malā un ar savu priekšējo galu savienojas ar os sphenoidale (ķīļa kaulu).iekšpusē uz os occipitale pars basilaris augšējās malas nenovērojama fossa pontis, bet kaudāli no tās fossa medullae oblongatae. Pars basilaris norobežo foramen lacerum (robaino caurumu) no mediālās puses.
Os occipitale partes laterales (sānu daļas) apņem foramen magnum (lielo caurumu). Ventrāli un laterāli no foramen Magnum atrodas divi condyli occipitales (pakauša kaula kondiļi), kas veido locītavu ar atlantu. Katra kondiļa laterālajā pusē atrodas processus jugularis (rīkles izaugums), kas ir samērā garš un viegli izliekts uz ārpusi. Starp processus jugularis un condyli occipitale atrodas fossa condylaris ventralis, kurā redzams canalis n. hypoglossi (zemmēles nervu kanāls).
Squama occipitalis (pakauša kaila zvīņa) atrodas smadzeņu dobuma kaudālājā pusē. Zvīņas ārējo virsmu cirsta nuchae (pakauša kaula šķautne) sadala divās daļās: pars nuchalis (pakauša daļā) un …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register