Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:612699
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.08.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pagājušajā gadsimta laikā Zviedrija attīstījās no nabadzīgas agrārās sabiedrības līdz tehnoloģiski attīstītai labklājības valstij, ko raksturo auksts sociālās vienlīdzības līmenis. Salīdzinoši nedaudz cilvēku cieš no finansiālām grūtībām, ļoti bagāto skaits ir ierobežots.
Ļaudis ir pieraduši ,ka viņiem ir daudz vietas un pieejama salīdzinoši neskarta daba - 450 000 kvadrātkilometru teritorijā dzīvo 8,7 miljoni iedzīvotāju, jeb 21 iedzīvotājs uz kvadrātkilometru. Tomēr lielākā daļa iedzīvotāju dzīvo pilsētās un ciematos. Trīs lielāki pilsētu reģioni ir Stoholma, Gēteborga, Malme.
Ziemeļos ainavā dominē kalni un plaši meži, kamēr dienvidos ir raksturīgi tālu sniedzošie līdzenumi. Valsts ir ezeriem bagāta, un tās kopējā krasta līnija mērāma vairāk kā 2 700km garumā. Tas viss kopā sniedz plašas iespējas nodarbībām brīvā dabā gan vasarā, gan ziemā.
Ir viegli runāt augstos toņos par Zviedriju 1990.gados; taču bija pierasts, ka valsts vieglāk aprakstāma un mazāk pretrunīga. Šobrīd Zviedrija cīnās ar dažādām ekanomiskajām un sociālajām problēmām - sīkāk no starptautiskās perspektīvas, bet lielām no pašmāju viedokļa. Daudzi cilvēki gribētu zināt, vai Zviedrijas labāklājības valsts ir sasniegusi savu virsotni. Daudzi norāda uz lielāka skaita nepilnībām un trūkumiem vispirms ekanomikā un sabiedriskajā sektorā. Lai gan nesen notika nodokļu reforma, nodokļi joprojām ir relatīvi augsti.
Zviedrijas attēls ir kļuvis daudzšķautņaināks kā agrāk. 20.gadi redz Zviedriju meklējam jaunus virzienus. Viens no tiem ir Zviedrijas pieteikums uz iestāšanos Eiropas kopienā. Zviedri var lepoties ar to ,ka arī viņi var svinēt savus valsts svētkus, kas ir 6.jūnijā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register