Term Papers
Business and Law
Tourism, Traveling
Kafejnīcas "Tērbata" ražošanas procesa optimizācija-
Kafejnīcas "Tērbata" ražošanas procesa optimizācija
Nr. | Chapter | Page. |
ANOTĀCIJA | 2 | |
ANNOTATION | 3 | |
IEVADS | 6 | |
1. | LITERATŪRAS APSKATS | 8 |
1.1. | Ražošanas process ēdināšanas uzņēmumos | 8 |
1.2. | Ražošanas posmu analīze | 14 |
1.2.1. | Izejvielu sagāde | 14 |
1.2.2. | Pieņemšana un uzglabāšana | 16 |
1.2.3. | Izejvielu pirmapstrāde | 19 |
1.2.4. | Galīgā apstrāde | 19 |
1.2.5. | Ēdienu izsniegšana | 20 |
1.2.6. | Atkritumu apsaimniekošana | 21 |
1.3. | Ražošanas telpas un to tehnoloģiskais nodrošinājums | 23 |
1.3.1. | Izejvielu pieņemšana un uzglabāšana | 27 |
1.3.2. | Izejvielu pirmapstrāde un galīgā apstrāde | 29 |
1.3.3. | Palīgtelpas | 32 |
2. | PĒTIJUMA OBJEKTS UN METODIKA | 33 |
2.1. | Kafejnīcas “Tērbata” raksturojums | 33 |
2.2. | Pētījuma metodes un metodika | 35 |
2.2.1. | Aptaujas metode (anketēšana) | 36 |
2.2.2. | Novērošanas metode | 37 |
3. | PĒTNIECISKĀ DAĻA | 38 |
3.1. | Kafejnīcas “Tērbata” darbinieku anketēšanas rezultāti un to analīze | 38 |
3.2. | Kafejnīcas “Tērbata” ražošanas procesa novērošana un izvērtēšana | 42 |
3.3. | Rīcības plāna izstrāde kafejnīcas “Tērbata” ražošanas procesa optimizācijai | 49 |
SECINĀJUMI | 52 | |
PRIEKŠLIKUMI | 53 | |
IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN INFORMĀCIJAS AVOTU SARAKSTS | 54 | |
PIELIKUMS | 57 |
SECINĀJUMI
1. Ēdināšanas uzņēmumu ražošanas pārvaldība ir sarežģīts process, jo nepārtraukti uzņēmumā, ir jāseko līdz dažādu tehnoloģisko iekārtu darbības efektivitātei, darba vides apstākļiem, personāla higiēnai, viņu profesionālajai rīcībai, jo ikviens no šiem faktoriem tieši ietekmē gatavo ēdienu, dzērienu kvalitāti, līdz ar to klientu vēlmes un apmierinājumu.
2. Kafejnīcas “Tērbata” darbinieki kopumā ar ražošanas procesa norisi uzņēmumā ir apmierināti, bet, neskatoties uz to, ka pastāv viedokļu atšķirība starp vadītāju un darbiniekiem, tomēr ražošanā iesaistītie darbinieki ir apmierināti ar savstarpējo komunikāciju.
3. Kafejnīcā “Tērbata” ražošanas iekārtu tehnoloģiskais nodrošinājums ir plašs, tomēr ir iekārtas, kuras nepieciešam nomainīt, lai nodrošinātu, ka darbs tiek veikts bez kavēšanās, tiktu ievērota izejvielu izvietošanas saderība aukstuma iekārtās, kā arī apmierinātas personāla vēlmes.
4. Ražošanas telpas izmērs un zonu izkārtojums ir atbilstošs uzņēmuma piedāvājumam, tehnoloģiskajai plūsmai, kā arī darbinieku skaitam, tomēr, nomainot vai, iegādājoties atsevišķas iekārtas, iespējams novērst nevajadzīgu darbinieku pārvietošanos, uzlabojot darba vides apstākļus, darba kvalitāti un izpildes laiku.
5. Rūpīgi nesakārtotā izejvielu pieņemšanas procedūra un nekvalitatīvi izstrādātā tehnoloģiskā dokumentācija, var veicināt kafejnīcas “Tērbata” ēdienu kvalitātes pazemināšanos.…
Optimizācija ir efektīva un sistematizēta rīcība labāko risinājumu meklēšanā, lai palielinātu vai samazinātu iepriekš noteikto kritēriju. Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesā, tas nozīmē, ievērojot konkrētu ražošanas specifiku maksimāli uzlabot problemātiskos un lēnākos posmus. Darba mērķis - identificēt kafejnīcas “Tērbata” ražošanas procesa problemātiku un rast risinājumus tā pilnveidei. Bakalaura darbā teorētiskajā daļā analizēts ēdināšanas uzņēmuma ražošanas process, raksturojot ražošanas telpas un to tehnoloģisko nodrošinājumu. Darbā detalizēti aprakstīta kafejnīca “Tērbata”, kā arī dots teorētiskais izklāsts par pētījumā izmantotajām metodēm. Darba pētnieciskajā daļā veikta kafejnīcas “Tērbata” ražošanas procesā iesaistītā personāla un vadītājas anketēšana, kurā tika iekļauti 14 apgalvojumi, kas attiecas uz ražošanas procesu kopumā. Savukārt ražošanas process tika novērots un izvērtēts pēc iepriekš izstrādātiem ražošanas procesa un ražošanas telpu izvērtēšanas kritērijiem. Būtiskākie pasākumi, kurus nepieciešams veikt ražošanas optimizācijai, ir ražošanas telpas darba zonu iekārtojuma izmaiņas, nepieciešams iegādāties mūsdienīgas tehnoloģiskās iekārtas un nomainīt esošās pret jaudīgākām, kā arī uzlabot savstarpējo komunikāciju. Izmantojot pētniecības gaitā iegūtos rezultātus, izstrādāts rīcības plāns ar nepieciešamajiem pasākumiem un provizoriskām izmaksām kafejnīcas “Tērbata” ražošanas procesa optimizācijai.
PDF formāts.
- Kafejnīcas "Tērbata" ražošanas procesa optimizācija
- Produkcijas kvalitātes pilnveidošana ražošanas procesā
-
Produkcijas kvalitātes pilnveidošana ražošanas procesā uzņēmumā a/s "Jelgavas maiznieks"
Research Papers24 Management, Business, Cooking, Food Processing
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Mazo uzņēmumu konkurētspējas palielināšanas virzieni mēbeļu ražošanas tirgū
Term Papers for university66
Evaluated! -
Šūšanas uzņēmuma SIA „Capman” ražošanas un saimnieciskās darbības attīstība
Term Papers for university75
Evaluated! -
Six Sigma un tās pielietošana programmatūras izstrādes procesā
Term Papers for university91
Evaluated! -
Juridisko personu maksātnespējas procesa iespējamie risinājumi
Term Papers for university97
-
Apgrozāmo līdzekļu finansēšanas politika un pilnveidošanas iespējas ražošanas uzņēmumā
Term Papers for university44