Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:302492
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.06.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 38 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    7
1.  Literatūras apskats    8
1.1.  Dabīgas izcelsmes antioksidanti    8
1.3.  Dabīgo antioksidantu izdalīšana no dabas produktiem    12
1.4.  Analīzes metodes    12
2.  Eksperimentālā daļa    22
2.1.  Augu materiāla sagatavošana    22
2.2.  Kopējās fenolu savienojumu koncentrācijas noteikšana augos    24
2.3.  Fenolu savienojumu identifikācija ar AEŠH    24
3.  Rezultāti un to izvērtējums    27
3.1.  Kopējās fenolu savienojumu koncentrācijas izvērtējums    27
3.2.  Fenolu savienojumu identificēšana augos ar AEŠH    29
3.3.  Fenolu savienojumu kvantitatīva noteikšana augos ar AEŠH    39
  SECINĀJUMI    44
  LITERATŪRAS SARAKSTS    45
Extract

No augiem ekstrahētos polifenolus lieto par dabiskiem antioksidantiem pārtikas
produktiem, kuros ir tauki un eļļas. Fenolu savienojumiem piemīt bioloģiska aktivitāte – tie ir efektīgs pretnovecošanās līdzeklis, jo reducē asinīs esošos taukus un cukurus, ir
antikancerogēni un neizraisa kardiovaskulārās slimības, kā arī saista brīvos radikāļus un
neļauj attīstīties patogēniem organismiem. Savienojumi aizvada smakas, kas radušās
bojāšanās rezultātā [1].
Fenolu savienojumi sastāda 50 – 70% no tējas masas, kas ir galvenais kvalitātes rādītājs
tējām [2].
Darba mērķis bija selektīvi atdalīt augos esošos fenolu savienojumus, noteikt to
identitāti un koncentrāciju.
Darba uzdevums bija izdalīt fenolu savienojumus no zāļu tējām, kā arī no garšaugiem un identificēt tos, izmantojot AEŠH metodi.
Darbā apkopota literatūra par fenolu savienojumu izmantošanu ikdienā, izdalīšanas un noteikšanas metodēm.

LITERATŪRAS APSKATS
1.1. Dabīgas izcelsmes antioksidanti
Tādi antioksidanti, kurus drīkst pievienot atsevišķiem pārtikas produktiem, attiecīgi par
to informējot, ir tokoferoli, gallāti, butilhidroksitoluols (BTH), butilhidroksianisols (BHA) un 6-palmitoil-L-askorubīnskābe. Dabā sastopamie tokoferoli (E vitamīni, kas ir arī
antikancerogēni) ir vispāratļautas piedevas, īpaši daudz to ir eļļās, kuras satur linolskābi,
piem., labības graudu eļļās. Tas attiecas arī uz L-askorbīnskābi un tās sāļiem, kā arī uz taukos
šķīstošo 6-palmitoil-L-askorbīnskābi. Šie savienojumi darbojas sinerģiski un kavē skābekļa darbību. Sinerģiski darbojas arī citronskābe un vīnskābe, jo to kompleksi saista smago metālu jonus. Lai uzlabotu to šķīdību taukos, tās lieto esteru veidā ar tauksskābēm (stearilcitrāts) vai monoglicerīdiem (vīnskābes monoglicerīds).…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register