Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:363893
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 22 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Veselīgs uzturs   
1.1.  Uztura piramīdas saturs un nozīme   
1.2.  Uzturvielu – olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, vitamīnu, balstvielu, minerālvielu raksturojums   
2.  Bērna uzturs uzsākot mācības skolā   
2.1.  Pareizas ēšanas apguve sākumskolā   
2.2.  Pilnvērtīgs uzturs, produktu daudzveidība   
3.  Normatīvo dokumentu un mācību grāmatu analīze   
3.1.  Sociālo zinību standarts 1.-9.klasei (2006.)   
3.2.  Ar gudru ziņu - Raka grāmatu sērija sākumskolas vecuma posmam   
4.  Metodiskais piedāvājums – stundu plāni veselības mācību stundām sākumskolā   
5.  Pedagoģiskais pētījums: Skolēna uzturs sākumskolā   
5.1.1.  pētījums – Pārtikas produktu izvēle skolas kafejnīcā   
5.2. 2.  pētījums – Pedagogu attieksme pret uztura stratēģiju skolā   
  Secinājumi   
  Izmantotā literatūra un avoti   
  Pielikumi   
Extract

Kas tad ir uzturs? Tas ir viss uzturlīdzekļu kopums, kas nepieciešams, lai cilvēks augtu, attīstītos un patstāvīgi atjaunotu darbaspējas un saglabātu savu veselību. Ar uzturlīdzekļiem- maizi, gaļu, saknēm, pienu, augļiem- organismā nonāk uzturvielas:
olbaltumvielas;
tauki;
ogļhidrāti;
vitamīni;
minerālvielas;
ūdens.
Uztura galvenie uzdevumi ir apgādāt organismu ar enerģiju dzīvības norišu uzturēšanai un darba veikšanai, materiālu organisma audu veidošanai un materiālu organismā notiekošo procesu regulācijai.
Starp ārējās vides faktoriem, kuri pastāvīgi iedarbojas uz cilvēka organismu, uzturam ir vislielākais īpatsvars. Pareizs uzturs ir tāds uzturs, kas nodrošina cilvēka organisma normālu attīstību, augstas darba spējas, palīdz saglabāt skābju- bāzu līdzsvaru organismā un zarnu trakta normālo mikrofloru. Pareizam uzturam jābūt dabiskam, rūpnieciski maz pārstrādātam.
Uzturam jābūt sabalansētam, tas nozīmē, ka tam jāsatur visas organismam nepieciešamās uzturvielas pareizās attiecībās.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register