Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:578391
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Gremošanas process    4
2.  Šķidra vēdera izeja    5
2.1.  Slimības attīstības iemesls un tās mehānismi    5
2.2.  Ar caureju saistītie simptomi    5
2.3.  Caurejas izraisītas komplikācijas    6
2.4.  Profilakse    6
3.  Pacienta aprūpe caurejas gadījumā    7
  Izmantotā literatūra    8
Extract

3. Pacienta aprūpe caurejas gadījumā
Ar vēdera izeju un vemšanu organisms zaudē daudz šķidruma un arī minerālvielas, īpaši, nātriju un kāliju, tāpēc svarīgi realizēt rehidratācijas pasākumus. [4.,143]
Šķidrums jādzer apmēram 2 l dienā un pat vairāk. Šķidrums lietojams vairāk par 2 l , ja bez caurejas ir arī vemšana, svīšana un paaugstināta ķermeņa temperatūra, jo zaudējot daudz šķidruma, organismā cieš visi orgāni un tas var radīt visu orgānu nepietiekamu darbību. Samazinoties urinācijas apjomam un biežumam, kā pirmais no orgāniem var ciest nieres. Vēlams šķidrumu dzert nelieliem malciņiem. Vislabāk lietot minerālvielām bagātu ūdeni bez gāzes, istabas temperatūrā.( http://www.diareja.lv/lv/caurejas-arstesana/), taču var dzert nesaldas augu tējas, rozīņu ķīseli, nedzert augļu un ogu sulas, stipru saldinātus citus dzērienus. (http://www.fitoterapija.lv/lv/Fitoterapija-caurejas-partrauksanai.php)
Caurejas laikā ieteicams ēst pēc iespējas mazāk un ļaut zarnām atpūsties. Jāizvairās lietot konservētus produktus, gaļas un desas izstrādājumus, taukainus vai ļoti saldus produktus. Nav ieteicams svaigs piens kā arī svaigi, negatavi dārzeņi un augļi, jo tie satur daudz šķiedrvielu, kas var veicināt caureju. Izvairīties lietot asas uzkodas. (http://www.vesels.lv/raksti-par-veselibu/slikti-jutos/kad-nomoka-vedergraizes.html) Dārzeņus lietot mērenos daudzumos- tikai vārītus vai sutinātus. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register