Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:130649
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.07.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pirmos 20 cilvēka dzīves gadus personības bioloģiskā un psiholoģiskā attīstība virzās paralēli, vēlāk tie viens otru iespaido aizvien biežāk. Līdz dzimumnobriešanai dominējošais ir attīstības bioloģiskais ritms, bet dzīves vidusdaļā dominējošā ir psiholoģiskā attīstība.
Psihosomatiskās saslimšanas ir atbildes reakcija uz psiholoģiskiem un fiziskiem kairinājumiem.
Ir ļoti daudz faktoru, kuri var veicināt psihosomatisku traucējumu attīstību: - iedzimta nosliece, neirodinamiski traucējumi un dažādas personības attīstības īpatnības. Pie tādām pieder: - noslēgtība, apvaldība, neuzticēšanās, jūtīgums, negatīvu emociju pārsvars pār pozitīvajām, zems intelektuālisms u.c. Par būtisku jāuzskata katra konkrētā indivīda psihisko un fizisko stāvokli brīdī, kad darbojas psihotraumējošais faktors.
Iespējamie faktori, kuru gadījumā indivīds varētu būt vairāk pakļauts psihosomatisku traucējumu rašanās riskam ir neskaitāmi daudz. Šeit būtiska ir bioloģisko, psiholoģisko un sociālo faktoru kombinācija. Iespējamie cēloņi , kas var veicināt vai izsaukt psihosomatiskus traucējumus, ir nespecifiska iedzimta nosliece, iedzimta predispozīcija uz psihosomatiskiem traucējumiem, neirodinamiski traucējumi, dažādas personības īpatnības , kā arī indivīda psihiskais un fiziskais stāvoklis brīdī, kad darbojas psihotraumējošais faktors. Svarīgs ir arī to psihotraumējošo notikumu raksturs un ilgums, kuru darbības rezultātā cilvēks zaudē psihofizioloģisko līdzsvaru. Klīniskie pētījumi liecina, ka arvien vairāk jaundzimušo ir fiziski un psihiski attīstības traucējumi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register