Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:900344
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.12.2011.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 15 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
1.  LITERATŪRAS APRAKSTS   
1.1.  PIENA IEGŪŠANAS VĒSTURE   
1.2.  PIENA RAKSTUROJUMS   
1.2.1.  Piena sastāvs   
1.2.2.  Piena olbaltumi   
1.2.3.  Piena tauki   
1.2.4.  Piena cukurs   
1.2.5.  Piena minerālvielas   
1.3.  PIENA KVALITĀTES PRASĪBAS   
1.3.1.  Prasības neapstrādātam govs pienam   
1.3.2.  Piena kvalitātes noteikšana   
1.3.2.1.  Piena mehāniskās tīrības noteikšana   
1.3.2.2.  Piena blīvuma noteikšana   
1.3.2.3.  Piena skābuma noteikšana   
1.3.2.4.  Piena tauku satura noteikšana   
1.3.2.5.  Piena pārstrāde   
1.4.  PIENA PĀRSTRĀDES PRODUKTI   
1.4.1.  Piena veidi   
1.4.1.1.  Kondensētais piens   
1.4.1.2.  Sausais piens   
1.4.2.  Raudzēta piena produkti   
1.4.2.1.  Jogurts   
1.4.2.2.  Acidofilais rūgušpiens   
1.4.2.3.  Kefīrs   
1.4.2.4.  Rūgušpiens   
1.4.2.5.  Siers   
1.5.  PIENA PIEDĀVĀJUMA UN TIRGUS SITUĀCIJAS RAKSTUROJUMS   
1.5.1.  Piena cenas veidošana   
1.5.2.  Situācija piena ražošanā 2009. gadā   
1.5.3.  Situācija piena ražošanā 2010.gadā   
2.  MATERIĀLI UN METODES   
2.1.  PIENA PARAUGU SAGATAVOŠANA   
3.  REZULTĀTI   
3.1.  IEGŪTO PARAUGU DATU APKOPOŠANA   
  KOPSAVILKUMS   
  TERMINU SKAIDROJOŠĀ VĀRDNĪCA   
Extract

KOPSAVILKUMS
Govs piens ir viens no vērtīgākajiem cilvēka uzturlīdzekļiem, tas satur visas organisma attīstībai nepieciešamas uzturvielas.
Lauku pienam ir augstāks tauku procents, kā arī tas netiek apstrādāts, pateicoties kam lauku piens spēj sarūgt rūgušpienā, to var izmantot biezpiena, sviesta gatavošanai. Tomēr kā svaigpiens – tā derīguma termiņš ir īss.
Veikalā nopērkamais piens tiek apstrādāts, izmantojot dažādas metodes, kas ļauj šim pienam ilgāk palikt svaigam, bet no šāda veida pienu mēs nevaram izmantot kā izejvielu citu produktu ražošanai. Apstrādāts piens vairs nerūgst, jo pasterizācijas laikā iet bojā arī pienskābes baktērijas, kas dabiski nodrošina rūgšanas procesu pienā. Virsroku ņem citi temperatūru izturējušie mikroorganismi, kas, savairojoties pēc piena derīguma termiņa izbeigšanās, var radīt rūgtenu garšu.
Pietam veikalā nopērkamais firmas „Lāse” piens spēj tik ilgi būt svaigs, tādēļ ka tiek apstrādāts īpaši augstās temperatūrās.
Pētījumā pierādījās, ka lauku piena tauku lodīšu izmērs ir lielāks, kas norāda, ka šāds piens nav apstrādāts, savukārt veikalā nopērkamā piena paraugu tauku lodīšu izmēri bija mazāki, tas tādēļ, ka homogenizācijas procesā, kas tiek veiks, lai pienu padarītu viendabīgāku, tauku lodītes tiek sašķeltas mazākās lodītēs.
Veicot pētījumu secinājām, ka tauku procents pienā nav atkarīgs no tauku lodīšu izmēra, bet gan no piena pārstrādes veida.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register