Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:400534
 
Evaluation:
Published: 30.04.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 13 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Gaļas pārstrādes nozares vieta Latvijas tautsaimniecībā    4
1.1.  Gaļas pārstrādes vēsturiskā nozīme    4
1.2.  Gaļas izstrādājumu vieta pārtikas rūpniecībā Latvijā    6
1.3.  Gaļas nodrošinājums Latvijā    7
2.  Gaļas pārstrādes raksturojums Latvijā    8
2.1.  Gaļas iepirkums pārstrādei    8
2.2.  Gaļas iepirkuma cenas    10
2.3.  Gaļas parstrādes uzņēmumi    12
2.3.1.  A/S „Rīgas Miesnieks”    12
2.3.2.  Rēzeknes gaļas kombināts    14
2.3.3.  Triāls    15
3.  Gaļas pārstrādes perspektīvas Latvijā    17
3.1.  Gaļas pārstrādes nozares SVID analīze    17
3.2.  Portera piecu spēku analīze    18
3.2.1.  Konkurences raksturs nozares ietvaros    19
3.2.2.  Pircēju spēks    19
3.2.3.  Piegādātāju spēks    20
3.2.4.  Jaunienācēju draudi    20
3.2.5.  Aizstājēj preču parādīšanās draudi    21
3.3.  Gaļas pārstrādes attīstības perspektīvas    21
  Secinājumi    22
  Priešlikumi    24
  Izmantotā literatūra un atsauces    25
Extract

Latvijā jau kopš seniem laikiem ir dzīvojuši cilvēki, kas mācēja parūpēties par savu apetīti ar labiem gaļas ēdieniem. Lasot vēstures grāmatas var atrast vietas tekstā, kur runa iet par gaļas ēdienu klāstu jau trīspadsmitā un četrpadsmitā gadsimtā. Jo vairāk attīstījās cilvēce, jo prasības pēc gaļas ēdieniem kļuva daudzveidīgākas. Praktiski gaļas pārstrādi noteica pieprasījuma tirgus. Citur pasaulē tas notika ātrāk, citur lēnāk, taču pie mums Latvijā tas sāka veidoties divdesmitā gadsimta sākumā.
Par pirmo gaļas pārstrādes uzņēmumu Latvijā var uzskatīt sabiedrību ‘’Latvijas Bekona Eksports’’, kurš tika dibināts tālajā 1922. gadā Šo uzņēmumu nodibināja, lai varētu veiksmīgāk iekarot Eiropas tirgu ar Latvijā audzētām cūkam. Pirmā valsts uz kurieni tika eksportētas dzīvās cūkas bija Anglija. Tai laikā tika noteiktas stingras prasības kvalitātei. Bieži zemniekiem tika izmaksātas mazākas summas, jo cūkas neatbilda noteiktajiem kritērijiem, tas ir 98 – 103 kg svaram. 1927. gadā tika dibināts Cēsu gaļas pārstrādes uzņēmums, kurš nodarbojās ar gaļas sadali un pārstrādi. Diemžēl līdz mūsdienām saglabājusies vien atrašanās vieta un dažas ārsienas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register