Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:739249
 
Author:
Evaluation:
Published: 11.06.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Iepazīšanās ar uzņēmumu    4
1.1.  Uzņēmuma vēsture, īpašuma forma, darbības virziens    4
1.2.  Organizatoriskā uzbūve    5
1.4.  Darba iekšējās kārtības un drošības noteikumi    5
2.  Informācijas un reklāmas darbs uzņēmumā    6
2.1.  Reklāmas mērķi un uzdevumi    6
2.2.  Reklāmas līdzekļu un produkcijas realizācijas veicināšanas metožu izvēle un izmantošana    8
2.3.  Reklāmas efektivitātes un realizācijas veicināšanas pasākumu izvērtēšana    8
3.  Uzņēmuma saimnieciskā darbība    10
3.1.  Uzņēmuma dokumentācija    11
3.2.  Pētījuma veikšana    11
4.  Uzņēmuma saimnieciskās darbības galvenie rādītāji    12
4.1.  grāmatvedības uzskaites organizācija uzņēmumā    12
  Priekšlikumi un secinājumi    15
4.2.  Nemateriālo ieguldījumu uzskaite uzņēmumā    15
4.3.  Apgrozāmo līdzekļu uzskaite    18
4.4.  darba samaksas organizācija uzņēmumā    20
4.4.1.  Darba laika uzskaite un darba grafiki, darba samaksas formas    20
4.4.2.  Darba algas, atvaļinājuma naudas un slimības pabalstu aprēķināšana    21
5.  Ceno veidošanās specifika un preču apgrozījums    22
5.1.  Uzņēmuma nodokļu veidi    22
5.2.  Nodokļu un nodevu pārskaitīšana Valsts budžetā    24
6.  Uzņēmuma darbības izvērtējums    26
6.1.  Uzņēmuma perspektīvas, konkurētspēja un priekšlikumi    26
  Izmantota literatūra    27
Extract

4.4. darba samaksas organizācija uzņēmumā
4.4.1 Darba laika uzskaite un darba grafiki, darba samaksas formas
Standartā visi darbinieki strādā pa 12 stundām no 09:00-21:00 perioda no 01.10-01.04, un vasaras perioda 13-14, bet ja notiek kāds bankets tad par to notiek papilda samaksa. Kā tāds darba grafiks neeksistē un viss notiek saskaņoti darbinieku starpā. Virtuvē no pirmdienas-piektdienai strādā pavārs nr.1, bet savukārt sestdien-svētdien pavārs nr.2, , katram pavāram ir sava likme un tā atkarīga no darba stāža. Bārā strādā divas viesmīles viena maiņā, vasara perioda līdz 4. Samaksa notiek uzreiz pēc nostrādātas darba dienas – no kases, papildus vēl izmaksa ceļu naudu. Pielikumā nr.8 ir darba grafika un laika uzskaite 2 nedēļām.
4.4.2 Darba algas, atvaļinājuma naudas un slimības pabalstu aprēķināšana
Kā jau minēju agrāk darba alga tiek samaksāta uzreiz un tā notiek sekojoši piemēram pavārs ir nostrādājis 12 stundas un viņa likme ir 3 EUR/st. tad sanāk 12*3=36 EUR par dienu, mēnesī 36*20= 720EUR, bet tas viss ir konvertā, oficiālas darba algas ar avansu sk. pielikumā nr.9 Kas attiecams uz atvaļinājumu var teikt, ka katram darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Atvaļinājuma naudu aprēķina, ņemot vērā darbinieka dienas vidējo izpeļņu, piemēram 36:2=18 EUR vidēji dienā, un ja darbinieks aiziet atvaļinājumā uz 14 dienam tad 18*14=252 EUR būs atvaļinājuma nauda. Neviens nav pasargāts no slimībām un ja kaut kas atgadījies par to maksāts. Samaksa notiek divējādi - par pirmajām 10 slimības dienām darba devējs maksā slimības naudu – A lapa: pirmā diena netiek apmaksāta, par otro un trešo slimības dienu – darbinieks saņem ne mazāk kā 75% apmērā no vidējās izpeļņas; no ceturtās līdz desmitai slimības dienai – ne mazāk kā 80% apmērā no vidējās izpeļņas. No 11. slimības dienas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) piešķir slimības pabalstu B lapa – 80% apmērā no Jūsu vidējās iemaksu algas.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register