-
Prakse restorānā "Zilā govs"
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 2 | |
1. | Iepazīšanās ar uzņēmumu | 4 |
1.1. | Uzņēmuma vēsture, īpašuma forma, darbības virziens | 4 |
1.2. | Organizatoriskā uzbūve | 5 |
1.4. | Darba iekšējās kārtības un drošības noteikumi | 5 |
2. | Informācijas un reklāmas darbs uzņēmumā | 6 |
2.1. | Reklāmas mērķi un uzdevumi | 6 |
2.2. | Reklāmas līdzekļu un produkcijas realizācijas veicināšanas metožu izvēle un izmantošana | 8 |
2.3. | Reklāmas efektivitātes un realizācijas veicināšanas pasākumu izvērtēšana | 8 |
3. | Uzņēmuma saimnieciskā darbība | 10 |
3.1. | Uzņēmuma dokumentācija | 11 |
3.2. | Pētījuma veikšana | 11 |
4. | Uzņēmuma saimnieciskās darbības galvenie rādītāji | 12 |
4.1. | grāmatvedības uzskaites organizācija uzņēmumā | 12 |
Priekšlikumi un secinājumi | 15 | |
4.2. | Nemateriālo ieguldījumu uzskaite uzņēmumā | 15 |
4.3. | Apgrozāmo līdzekļu uzskaite | 18 |
4.4. | darba samaksas organizācija uzņēmumā | 20 |
4.4.1. | Darba laika uzskaite un darba grafiki, darba samaksas formas | 20 |
4.4.2. | Darba algas, atvaļinājuma naudas un slimības pabalstu aprēķināšana | 21 |
5. | Ceno veidošanās specifika un preču apgrozījums | 22 |
5.1. | Uzņēmuma nodokļu veidi | 22 |
5.2. | Nodokļu un nodevu pārskaitīšana Valsts budžetā | 24 |
6. | Uzņēmuma darbības izvērtējums | 26 |
6.1. | Uzņēmuma perspektīvas, konkurētspēja un priekšlikumi | 26 |
Izmantota literatūra | 27 |
4.4. darba samaksas organizācija uzņēmumā
4.4.1 Darba laika uzskaite un darba grafiki, darba samaksas formas
Standartā visi darbinieki strādā pa 12 stundām no 09:00-21:00 perioda no 01.10-01.04, un vasaras perioda 13-14, bet ja notiek kāds bankets tad par to notiek papilda samaksa. Kā tāds darba grafiks neeksistē un viss notiek saskaņoti darbinieku starpā. Virtuvē no pirmdienas-piektdienai strādā pavārs nr.1, bet savukārt sestdien-svētdien pavārs nr.2, , katram pavāram ir sava likme un tā atkarīga no darba stāža. Bārā strādā divas viesmīles viena maiņā, vasara perioda līdz 4. Samaksa notiek uzreiz pēc nostrādātas darba dienas – no kases, papildus vēl izmaksa ceļu naudu. Pielikumā nr.8 ir darba grafika un laika uzskaite 2 nedēļām.
4.4.2 Darba algas, atvaļinājuma naudas un slimības pabalstu aprēķināšana
Kā jau minēju agrāk darba alga tiek samaksāta uzreiz un tā notiek sekojoši piemēram pavārs ir nostrādājis 12 stundas un viņa likme ir 3 EUR/st. tad sanāk 12*3=36 EUR par dienu, mēnesī 36*20= 720EUR, bet tas viss ir konvertā, oficiālas darba algas ar avansu sk. pielikumā nr.9 Kas attiecams uz atvaļinājumu var teikt, ka katram darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Atvaļinājuma naudu aprēķina, ņemot vērā darbinieka dienas vidējo izpeļņu, piemēram 36:2=18 EUR vidēji dienā, un ja darbinieks aiziet atvaļinājumā uz 14 dienam tad 18*14=252 EUR būs atvaļinājuma nauda. Neviens nav pasargāts no slimībām un ja kaut kas atgadījies par to maksāts. Samaksa notiek divējādi - par pirmajām 10 slimības dienām darba devējs maksā slimības naudu – A lapa: pirmā diena netiek apmaksāta, par otro un trešo slimības dienu – darbinieks saņem ne mazāk kā 75% apmērā no vidējās izpeļņas; no ceturtās līdz desmitai slimības dienai – ne mazāk kā 80% apmērā no vidējās izpeļņas. No 11. slimības dienas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) piešķir slimības pabalstu B lapa – 80% apmērā no Jūsu vidējās iemaksu algas.
…
- Kvalifikācijas prakse uzņēmējdarbībā
- Prakse restorānā "Zilā govs"
- Ražošanas plānošanas, uzņēmējdarbības un vadīšanas prakse
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Kvalifikācijas prakse uzņēmējdarbībā
Practice Reports for university17
-
Ražošanas plānošanas, uzņēmējdarbības un vadīšanas prakse
Practice Reports for university14
-
Prakse nodokļu un finanšu tiesībās
Practice Reports for university4
-
Kultūras iestādes vadības prakse koncertestrādē "Pūt, vējiņi"
Practice Reports for university11
-
Valsts kvalifikācijas prakse komercdarbības organizācijā
Practice Reports for university23