Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:652736
 
Evaluation:
Published: 15.04.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
1.  Ātri bojājošos kravu klasifikācija   
2.  ATP konvencija jēdziens, nozīme, vēsture   
3.  Ātri bojājošos kravas pārvadājuma veidu izvēle   
4.  Visparīgie noteikumi ātri bojājošos kravas pārvadāšanai pa autoceļiem   
5.  Produktu individuālie nosacījumi pārvadāšanai pa autoceļiem   
6.  Ātri nojājošos pārtikas produktu pārvadāšanai paredzētās speciālās iekārtas, to klasifikācija un raksturojumi   
6.1.  Izolācija un izolācijas iekārtas   
6.1.1.  Mitrums   
6.2.  Saldēšanas (atdzesēšana) un saldēšanas metodes un iekārtas   
6.2.1.  Saldēšanas metodes   
6.2.2.  Saldēšanas iekārta   
6.3.  Mehāniskā saldēšana   
6.3.1.  Mehaniskā saldēšana   
6.4.  Sildīšanas iekārta   
6.5.  Gaisa cirkulācijas sistēmas   
6.5.1.  Top-air delivery   
6.5.2.  Bottom-air delivery   
6.6.  Multi-temperature transporta līdzekļi   
6.7.  Konteineru veidi   
  SECINĀJUMI   
  IZMANTOJAMĀ LITERATŪRA UN CITI INFORMĀCIJAS AVOTI   
  PIELIKUMS 1    34
  PIELIKUMS 2    34
  PIELIKUMS 3    35
Extract

1. Ātri bojājošos kravu klasifikācija
Ātri bojājošās kravas– īpašs kravas veids, kuru stāvoklis vai piemērotība konkretām mērķim var pasliktināties nelabvelīgas temperatūras izmaiņu, mitruma vai piegādes kavējuma rezultātā.
Ātri bojājošas kravas tiek klasificētas pēc izcelsmes un pārvadāšanas veida. Pēc izcelsmes to var iedalīt:
• Augu izcelsmes produkti: augļi, dārzeņi, ogas, citrusaugu augļi, sēnes;
• Dzīvnieku izcelsmes produkti: dzīvnieku un mājputnu gaļa, atzesētas un kūpinātas zivis un jūras veltes, olas, ikri;
• Pārstrādes produkti: taukvielas, saldēti augļi un dārzeņi, gaļasprodukti, konservi, siers, piena produkti;
• Dzīvi augi: ziedi, stādi, bumbuļi un sēklas;
• Dzīvas kravas: zivju mazuļi, dzīvie ikri, inkubatora olas;
• Konservētas asinis, vakcīnas, serumi, medicīnas un bioloģiskie produkti, kā arī dzīvi cilvēku orgāni, saldēti embrioni;

Atkarībā no preču termiskās apstrādesmetodes un pārvadāšanas režīma ātri bojājošās kravas sadalītas apakšklasēs:
• Svaigas (nemainot to dabisko stāvokli);
• Saldētas - preces, ko pārvadā temperatūrā – 6°C un zemāk;
• Dzīļi saldētas - temperatūrā zem – 18°C;
• Atdzesētas - preces, ko pārvadā temperatūrā - 6 ....+ 4°C;
• Atdzesējamas - krava, ko pārvadā pie 0 .... + 15°C;
• Vēdināmās - preces, ko pārvadā bez noteiktiem temperatūras un mitruma nosacījumiem, bet tiem jānodrošina intensīvu ventilāciju kravas telpās;
• Apsildāmās - temperatūrā virs apkārtējās vides temperatūras.
No otrās līdz piektai apakšklašu preces apvieno vienā klasē – „Refrežiratoru kravas”, bet pārējo apakšklasu kravu – „Nerefrežiratora kravas” klasē. Dažas preces var piederēt dažādām apakšklasēm, piemēram, gaļu var uzskatīt kā saldētu vai atdzesētu preci, bet transporta pazīmju atšķirība padara gaļu par katrā konkrētā gadījumā par atsevišķu sūtījumu; piena produkti katra apakšklasē var būt uzskatīti par pilnīgi atšķirīgām kravām. Atdzesētas preces zemā apkārtējā temperatūrā var pieprasīt gaisa apkuri kravas telpās (kļūstot apsildāmas) [3].…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register