Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:514105
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    4
1.  Ārējā transporta sistēma    4
1.1.  Transportēšanas palīglīdzekļi kravu veidošanai    4
1.2.  Ārpus uzņēmuma transporta sistēma    6
1.2.2.  Transporta veidi    7
1.2.2.1.  Ceļu transports    8
1.2.2.2.  Dzeļceļu transports    8
1.2.2.3.  Kuģu transports    9
1.2.2.4.  Gaisa transports    10
1.2.2.5.  Kombinētais transports    10
1.2.2.6.  Cauruļvadu transports    12
1.2.3.  Transporta dispozīcija    14
1.2.4.  Kooperācija transporta ķēdē    16
1.2.4.1.  Kooperācijas veicināšana    16
1.2.5.  Pašu transports pret speditoru kompāniju    18
1.2.6.  Reģionālo pārvadājumu transporta izmaksu samazināšanai    18
2.  Preču ievešanas un izvešanas saistošie muitas maksājumi    19
3.  Importa noformēšana    23
4.  Eksporta noformēšana    33
5.  Nākotni sagaidot    39
6.  Noslēgums    41
  Izmantotā literatūra    42
Extract

Jāatzīmē transporta sevišķā nozīme Latvijas valstī, kas tā pat kā Beļģija un Holande, atrodas starptautisko tirdzniecības ceļu krustpunktā un tāpēc spiesta organizēt ne tikai iekšējos kravu un pasažieru pārvadājumus, bet sniegt pakalpojumus tranzīta plūsmām ziemeļu – dienvidu un rietumu – austrumu virzienos. Šis apstāklis līdz ar to veicina tautsaimniecības attīstību kopumā, palielina nodarbinātību iedzīvotājiem, peļņu uzņēmējiem, stabilizējot ārējās tirdzniecības bilanci.
Latvija tāpat kā citas valstis cenšas aizsargāt savu iekšējo tirgu no straujas un brīvas ārvalstu preču ieplūšanas valstī, jo tas rada lielu konkurenci un vienkārši izspiež no Latvijas iekšējā tirgus vietējo ražotāju izgatavoto produkciju, kas bieži vien izrādās ir zemākas kvalitātes un ne tik izskatīgas un pievilcīgas salīdzinājumā ar ievestajām un piedāvātām ārvalstu precēm. Ar muitas politika palīdzību ir iespējams regulēt preču plūsmu un izplatību Latvijas teritorijā.
Šajā referātā tiks izskatītas tādas procedūras kā preču eksports un preču imports, kā arī tiks pieminētas procedūras, kuras raksturo preču ievešana Latvijas muitas teritorijā vai izvešana no tās, tomēr šīs procedūras netiek uzskatītas par preču importu /eksportu.
Visas Latvijā ievestās preces noteikti ir jādeklarē, tām jābūt klasificētām un kodētām, kā arī tās vienmēr ir jābūt atpazīstamām. Sakarā ar to darbā tiks atzīmētas preču un priekšmetu grupas, kurām tiek un kurām netiek piemēroti muitas maksājumi.
Ir jā atzīmē, ka ar importu un eksportu ir jāsaprot ne tikai procedūras, kuras skar darbības ar preču, minētās procedūras ietver sevī arī pakalpojumu importu un eksportu.
Ir saprotams, ka eksports un imports ir vienas ārējās tirdzniecības medaļas divas puses. Vieni preci iegādājas, otri to pārdod. Bet vienu var droši secināt, eksports un imports pasaules mērogā iet vienā solī. Aplūkojot importējamās produkcijas pieauguma tendenci, var noskaidrot Latvijas patēriņa preču masu. Jāatzīmē, ka visvairāk Latvija importē mašīnas, transporta iekārtas, ķīmiskie un tam līdzīgie produkti, minerālais kurināmais, smērvielas. Vismazāk Latvija importē augu un dzīvnieku eļļas. Visvairāk tiek eksportētas vieglas rūpniecības preces, uzturā neizmantojamie jēlmateriāli, dažādas rūpniecības preces. Vismazāk tiek eksportēts augu un dzīvnieku eļļas, tauku un vaska preces – jo šīs preces katra valsts pārsvarā ražo pašas.
Tā šajā referātā tiks aplūkoti kopumā importa un eksporta procedūras un ar tām saistītie pasākumi un tās skarošie jautājumi. Galvenais darba mērķis ir parādīt šo procedūru galvenās atšķirības to būtību un nozīmi Latvijas valstī.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register