Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:652768
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.04.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ka ir saldējums?    5
  Saldējuma raksturojums    5
  Saldējuma kvalitāte    6
  Mani izvēlētie marķējumi    8
  Saldējums „Lukss”    8
  Saldējums „Kārums”    9
  Secinājumi    11
Extract

Atkarībā no saldējuma produkta sastāva tos samaisa, filtrē, pēc tam šo maisījumu pasterizē 70ºC t. un homogenizē paaugstinātā spiedienā. Saldējuma sastāvā esošās tauku lodītes šajā procesā sasmalcina tik sīki, ka pat pēc ilgstošas uzglabāšanas tā nesablīvējas. Tātad šis faktors uzlabo saldējuma fizikālo stāvokli un kvalitāti, kā arī paaugstina saldējuma sadalīšanos un uzturvielu uzsūkšanos organismā.
Pēc tam piemaisījums tiek atdzesēts līdz 2 - 4ºCt. un nogatavināts atkarībā no tā veida – 2- 8 stundas. Šajā laikā sīkās tauku lodītes sacietē, olbaltumvielas uzbriest un ūdens no brīvā stāvokļa pāriet saistītā. Pēc tam maisījums tiek uzputots un vienlaicīgi sasaldēts frīzeros vismaz - 15ºC t, Ievadītais gaiss uzlabo saldējuma garšu, samazina saldējuma aukstuma sajūtu mutē, masu padara maigāku. Šis process jeb nobriedināšana ilgst, kamēr saldējuma masas temperatūra sasniegusi 3 – 4,5ºC. Šajā laikā saldējuma masa uzbriest un nostabilizējas tās apjoms. Jo lielāks masas uzputojums, jo iegūtais saldējums ir gaisīgāks un mazāk sver – tādēļ to mēra tilpuma vienībās, nevis sver.
Lai veidotu labas kvalitātes saldējumu, uzputojuma attiecība ir jābūt vismaz 1:2 jeb līdz saldējuma masa palielinās par 80 – 100%, citādi , saldējumam atkūstot, tas noslāņojas. Pēc tam iebiezējušos masu fasē jeb frīzē atkarība no veida - porcijās 50 -100g vai 1000 – 150 g dažkārt pat līdz 3kg, kā arī lielajos saiņojumos 10 – 15kg.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1112068
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register