Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:321119
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.04.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 24 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Vēsture    4
2.  Pārtikas produkta sortiments    5
3.  Ražošana    7
4.  Biezpiena veidi    9
4.1.  Biezpiens no kazas piena    9
4.2.  Biezpiens no bifeļu mātes piena    9
4.3.  Biezpiens no ķēves piena    9
4.4.  Biezpiens no aitas piena    9
5.  Biezpiena labās un sliktās īpašības    9
5.1.  Biezpiena labās īpašības    9
5.2.  Biezpiena kaitīgās īpašības    10
5.3.  Biezpiens labam garastāvoklim un skaistumam    10
6.  Biezpiena marķējums un tā atbilstība atbilstoši LV normatīvajiem dokumentiem    11
7.  Biezpiena uzglabāšana    12
8.  Izmantotās literatūras saraksts    13
Extract

5.1. Biezpiena labās īpašības
Biezpiena galvenās priekšrocības salīdzinājumā ar citiem produktiem ir tādas, ka šī produkta sastāvā ir daudz kalcija, kas ir ļoti veselīgi zobiem un kauliem. Taču izņemot kalciju tā sastāvā ir vitamīns A, kas palielina organisma pretestību pret infekcijām, normalizē vielmaiņas procesu.
Biezpiena pozitīvās īpašības ir acīmredzamas, jo tas ir lielisks B2 vitamīna avots, kas uzlabo redzes asumu un veicina audu reģenerēšanās procesu. Un visbeidzot, biezpiena sastāvā ir kalciferols (D vitamīns), kas regulē kalcija un fosfora apmaiņu organismā.
Grūtniecības un bērna barošanas laikā tas kļūst viens no galvenajiem ēdienkartes produktiem. Kā gan citādi, ja šī produkta sastāvā ir olbaltumvielas, kalcijs, dzelzs, vitamīni, kas ļoti nepieciešami augļa un bērna normālai attīstībai.
Piena taukus, kas ir biezpiena sastāvā, organisms viegli pārstrādā. Biezpiena sastāvā ir minimāls ogļhidrātu daudzums, tāpēc organismam to ir viegli pārstrādāt, bet iekšējie orgāni neizjūt pārlieku lielu slodzi.
5.2. Biezpiena kaitīgās īpašības
Par cik šis produkts ir ļoti koncentrēts, tad to savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut ne biežāk kā 2-3 reizes nedēļā. Pretējā gadījumā biezpiens var vairāk kaitēt, nekā dot kādu labumu.
Ja, Jums ir zarnu trakta slimības, tad Jums pret šo skābpiena produktu jāizturas ļoti uzmanīgi. Lieta tāda, ka biezpienā var attīstīties dažādas baktērijas, jo sevišķi tad, ja tas tiek nepareizi uzglabāts.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register