Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:235600
 
Evaluation:
Published: 18.01.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Autoritārismam ir bagāta vēsture, kas ietver senās tirānijas, despotijas un oligarhijas, viduslaiku un Jaunā laika absolūtās monarhijas, fašistiskās diktatūras utt. Mūsdienu pasaulē autoritārie režīmi visbiežāk ir Āzijā, Āfrikā, Tuvajos un Tuvajos Austrumos un Latīņamerikā.
Pilsoniskās sabiedrības ekonomiskā atpalicība un vājums un līdz ar to sabiedrības pašregulācijas mehānismu nepietiekama attīstība nosaka valstij funkcionālās slodzes paplašināšanos un palielināšanos. Tas nozīmē, ka valsts ir spiesta uzņemties tās funkcijas, kuras sabiedrība sava nespēka dēļ nespēj pildīt. Tādējādi valstij papildus savām īpašajām funkcijām ir jāveic administratīva iejaukšanās ekonomikā un tās regulēšanā, jānodarbojas ar materiālās bagātības un ekonomisko resursu sadali un jāatbalsta nacionālā kultūra un izglītība. Tirgus attiecību un privātīpašuma nepietiekama attīstība indivīdu pakļauj stingrai ekonomiskai atkarībai no valsts. Kas attiecas uz reliģiju, tā sankcionē un saglabā pastāvošās sociālās un garīgās normas, uz kurām balstās autoritārisms. Pēc plurālisma rakstura un pakāpes, kas izpaužas partiju sistēmā, autoritārisms tiek sadalīts patiešām vienas partijas, vienas partijas "puskonkurences" tipā un pseidopartijā.
Lai pilnīgāk izprastu autoritārismu, nepieciešams iepazīties ar tā galvenajiem veidiem, ko vācu politologs, autoritārisma pētnieks D. Bergschlosser, ļoti veiksmīgi ir klasificējis.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register