Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:418692
 
Evaluation:
Published: 27.02.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Latvijas bagātības ir lielā dabas daudzveidība, skaistas ainavas, nepiesārņoti ūdeņi, maz pārveidoti meži, purvi un pļavas, tomēr, lai gan tie vēl nav piesārņoti mums vajadzētu pievērst uzmanību dabas aizsardzībai.
Vispirms jānoskaidro ko mēs saprotam ar jēdzienu ’’dabas aizsardzība’’ tas ir unikālu, zinātniskā, estētētiskā vai kultūrvēsturiskā ziņa nozīmīgu teritoriju, aizsargājamu augu un dzīvnieku sugu aizsargāšana un racionāla dabas resursu izmantošana un saglabāšana.
Daudzas Latvijā sastopamās augu un dzīvnieku sugas un biotopi Eiropas valstīs ir kļuvuši par retumu. Šo valstu valdībām jāiegulda lieli līdzekļi dabisko biotopu saglabāšanai. Lai gan Latvijai ar augu, dzīvnieku un biotopu saglabāšanu milzīgas problēmas nav, tomēr nevajadzētu aizmirst par to saglabāšanu. Tieši tādēļ Latvijā jau sen pastāv īpaša aizsargājamas dabas teritorijas, kuras ir iedalītas 7 kategorijās. Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju kategorijas Latvijā nosaka 1993. gadā pieņemtais likums „Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām” . Tur minētas 6 šādu teritoriju kategorijas:
1) Biosfēras rezervāti ir plašas teritorijas, kurās atrodas starptautiski nozīmīgas ainavas un ekosistēmas. To izveidošanas mērķis ir nodrošināt dabas daudzveidības saglabāšanu, veicinot ilgtspējīgu teritorijas sociālo un ekonomisko attīstību. Pašlaik Latvijā ir viens biosfēras rezervāts – Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts.
2) Nacionālie parki ir plaši apvidi, kam raksturīgi nacionāli nozīmīgi izcili dabas veidojumi, cilvēka darbības neskartas un mazpārveidotas ainavas un kultūrainavas, biotopu daudzveidība, kultūras un vēstures pieminekļu bagātība un kultūrvides īpatnības. Pašlaik Latvijā ir 3 nacionālie parki – Gaujas, Ķemeru un Slīteres.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register