Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:468863
 
Evaluation:
Published: 11.06.2014.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Extract

Uzņēmuma līgumā uzņēmējs pats brīvi var izvēlēties, kad un kā viņš uzdevumu izpildīs. Bez tam, īpatnība un atšķirība no darba līguma ir tā, ka darbinieks, visbiežāk izmanto darba devēja īpašumā esošos darba rīkus un ierīces, jo darba devēja pienākums ir rūpēties, lai tiktu nodrošināti tādi darba apstākļi, lai darbinieks varētu izpildīt viņam nolīgto darbu (DL 51.p.). Savukārt uzņēmējam darbs jāveic ar saviem darba rīkiem un ierīcēm (Augstākās tiesas Senāta spriedums).
Strīdu gadījumā jāpārzina sīkās atšķirības starp abiem līgumu veidiem, jo, teiksim, gadījumā, kad pasūtītājs izpildītājam piešķīri darba uniformu, darba automašīnu un nodrošina ar visu nepieciešamo (datoru, kancelejas precēm, tālruni), kā arī aprīko viņa darbavietu, tiesa starp pusēm nodibinātās attiecības atzīs par darba attiecībām. (Lukstraupa, 2011).
Visos gadījumos, kad pastāv zināmas šaubas par to, vai konkrētais līgums, kura priekšmets ir darba veikšana par noteiktu atlīdzību, uzskatāms par darba līgumu vai uzņēmuma līgumu, nepieciešama rūpīga visu šā līguma elementu analīze (jo īpaši no darbinieka pakļaušanas noteiktai darba kārtībai un darba devēja rīkojumiem viedokļa) (Kalniņš, 1999).
Nobeigumā autore secina, ka, lai aizsargātu sevi, rūpīgi jāiepazīstas ar līguma formu, lai nepakļautu sevi riskam. Tā kā uzņēmuma līgums pieder pie prasījumiem, kas rodas no darba attiecībām, kur svarīgi abām pusēm ir vienoties par būtiskajām sastāvdaļām, tad tam noteikti arī būtu jābūt rakstiskam un jāizriet no likuma.



Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1339865
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register