Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:275886
 
Evaluation:
Published: 09.07.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Katrs mēs esam kā mākslas eksperts, kuram ir jānovērtē dzīves mākslas darbus. Ar bērnu ir jānodarbojas jau agrīnā vecumā, jāsniedz tam nepieciešamās prasmes, iemaņas, kad bērns ir pieaudzis, tam jau sāk pastāvet savs viedoklis un to ir grūti pārveidot savādāk, arī būvējot māju pamati tiek ileikti pašā darba sākumā, nevi noslēgumā. Komenskis bērnu audzināšanu, iemācīšanu salīdzina ar mīkstu vasku, to var veidot, lai piešķirtu tam vēlamo formu, bet ja vaskas sacietē, tad to ir vieglāk sadrupināt. Jaunu koku var stādīt, pārstādīt, apgriezt , izliekt tā kā vajadzīgs, bet ja koks ir izaudzis, to izdarīt nav iespējams. Tapat arī veidojas cilvēks pats.
Bērnam ir svarīgi iegūt pareizu audzināšanu, tad koks būs izaudzis pareizi, un nevienam nebūs vēlēšanās to pārstādīt, vai pārliekt. Ārkārtīgi bīstami ir tas, ka bērns jau kopš mazotnes neapgūst veselīgus noteikumus.
Bērns ir mūsu brīnums, ko mēs varam radīt, tāpēc būsim arī mēs priekš viņa brīnums, ieaudzinot viņa tikumu un taisnīgumu, mīlestību pret apkārtējiem, un drosmi pārvarēt grutības, tiekties pēc savas laimes. Ar vienu nepareizu soli, izvairoties no bērna un nesniedzot viņam atbalstu, mēs viņa prieku tiekties pēc laimes un panākumiem pazudināsim. Ja jau esam nolēmuši radīt šo brīnumaini zināt gribošo cilvēciņu, tad parūpēsimies par to, lai viņš izaugtu par stipru un krietnu cilvēku!

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register