Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:420168
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.12.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Neskatoties uz to, ka Latvijā nav salīdzinoši daudz vērtīgo izrakteņu, tomēr tai ir iespēja izmantot citus resursus. Šādi resursi varētu būt mežsaimniecība, zivsaimniecība, tirdzniecība, tūrisms, darbaspēks u.c., kas, tāpat kā dabiskie izrakteņi, var nest pietiekami lielus ienākumus, lai celtu Latvijas valsts labklājību.
Latvija pašreiz var attīstīt mežsaimniecību, jo, kā liecina nesenie dati, tad Latvijas teritoriju klāj, no iepriekšējiem 40%, jau 45% mežu. Lai arī dažviet tie ir tikai tādi kā krūmāji, tomēr, ja tos pareizi izkopj, tad var veiksmīgi attīstīt meža produkcijas ražošanu, kas vienmēr būs nepieciešama un pieprasīta.
Pēdējos gados Latvijā tiek izteikti attīstīta zivsaimniecība, kas izpaužas aktīvā dīķu rakšanā un dažādu zivju, arī vēžu, audzēšanā tajos. Tāpat arī privātie ezeri tiek izmantoti kā peļņas avoti – tiek izsniegtas maksas makšķerēšanas atļaujas. Problemātiskāk ir ar upēm, kuras ir vai nu piesārņotas ar pilsētu un rūpnīcu notekūdeņiem vai arī uz tām tiek būvētas HES`i, kas arī ir ienesīgi un, atmaksājot izdevumus, ir nepārtraukti peļņas avoti.
Kā zināms, Latvija ir vairakkārt iekarota dēļ sava ģeogrāfiskā stāvokļa. Sakārtojot infrastruktūru un piestrādājot pie izdevīgākiem pakalpojumu piedāvājumiem ar kravu pārvadāšanu, varētu veiksmīgi piesaistīt uzņēmējus no kaimiņvalstīm un ne tikai, šādi gūstot labu peļņu. Šaubos vai mūsu dzelzceļš un it īpaši ostas ir pietiekami noslogotas.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1138167
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register