Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Pasaules kārtības problēma. Starptautisko attiecību teoriju attīstība

     

    Essays3 Politics

3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:239619
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.09.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Pastāv vairāki skatījumi uz starptautiskajām attiecībām, tomēr Viotti un Kauppi tuvāk apskata tieši divus galvenos – plurālistu skatījumu un reālistu skatījumu. Savā esejā es centīšos apskatīt šos divus skatījumus uz starptautiskajām attiecībām, kādas ir šo skatījumu īpašības, kā arī raksturot to galvenās atšķirības.
Reālisms politiskajā domā dominē jau vairāk kā tūkstotš gadu. Jau pats vārds vedina domāt uz to, ka reālisms apskata un uzlūko pasauli tādu, kāda tā ir, nevis, kādai tai vajadzētu būt. Iekšzemes līmenī, reālisms vislielāko uzmanību velta stabilitātei, savukārt starptautiskās politikas līmenī reālisti akcentē valstu, impēriju vai hercogistu cīņu par varu un ietekmi pasaulē.
Reālisti pasauli redz kā vienību, kas ir pildīta ar nepārtrauktu cīņu un konfliktu vienam ar otru. Tā ir nepārtraukta cīņa starp tādām varas vienībām kā valstis, ko Viotti un Kauppi uzskata par galvenajiem aktieriem. Tas, manuprāt, ir nedaudz līdzīgs Hobsa skatījumam uz valsts dabisko stāvokli, kas bija nepārtrauktu baiļu un kara stāvoklis, cilvēki dzīvoja bailēs un neziņā par to, kas sekos, kas būs rīt. Reālistiem var būt arī savas skatījums uz pasauli par starptautisku mieru, harmoniju un taisnīgumu, tomēr šīs vīzijas pagaidām vēl nav sasniedzamas. Analīzes rezultātā reālisti cenšas redzēt ideālu valsti kā racionālu un vienotu aktieri, spītējot apkārtējai pasaulei. Lai vai kādas iekšējas neskaidrības un domstarpības valstī ir, galu galā valstij ir jābūt vienotai, uzskata Viotti un Kauppi.1

Author's comment
Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register