Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:826056
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.07.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Ir brīži, kad kāds ar tevi sarunājas. Jau kopš bērnības pēc kāda pārdzīvojuma, kāds tevi tirda, mudina un sauc. Uzdod jautājumus uz kuriem atbildi, kā pats domā, nevari atrast. Tu bēdz, izliecies, ka nedzirdi, baidies palikt viens un starp savas vietas sabiedrībā atrašanu, šķiet, tās pazudušas. Bet, kad atkal sastopies ar likteņa netaisnību un nāvi, tās atkal ir klāt – balsis tavā galvā. Un tu padodies. „Es neko nemeklēju, es tikai atrodu.”
Bērnība, šis skaistais dzīves sākuma posms, laikam gan ikvienam paliek gaišā atmiņā. Arī mākslinieki cauri dzīvei un daiļradei nes savas bērnības iespaidus. Jo tikai bērns ir tas, kas pasauli uztver tādu, kāda tā ir, jo viņa domāšana nav piesārņota ar nevajadzīgiem stereotipiem un problēmām. „Es gleznoju to, ko domāju, nevis to, ko redzu.” Par ko domāja Pikaso, kad pēc māsas Lolitas lūguma zīmēja suņus, gaiļus, ēzeļus un citus dzīvniekus vai priekšmetus, veidojot to apjomu kontūru ar vienu vienīgu nepārtrauktu līniju, katru reizi zīmējumu sākot no kādas citas vietas – vienreiz no auss, citreiz no kājas vai astes. Suns paliek suns, un ēzelis paliek ēzelis. Bet , kurš no mums spēs pateikt ar ko sākas suns, ar ko ēzelis – ausi, kāju vai asti. To zina tikai bērns. Trīspadsmit gadīgo Pikaso raksturoja spāniskā nesavaldība, tiešums un egoistiskā spīts, kuru pastiprināja viņa tēvs, zīmēšanas un gleznošanas pasniedzējs, juzdams, ka dēls viņu mākslā pāraudzis, savas krāsas un gleznošanas piederumus svinīgi nododot dēlam. Vai Pikaso bija brīnumbērns? Vai vienkārši viņa ģenialitāti raksturoja viņa naivais tiešums un netipiskais pasaules redzējums?
Divdesmit gadu vecumā atstājot tēva mājas un dodoties laimes meklējumos uz Parīzi, Pikaso sev līdzi nesa svešus viedokļus un idejas.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1174634
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register