Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:775295
 
Evaluation:
Published: 11.11.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Extract

Laikā, kad globālā tīmekļa attīstība arvien straujākiem tempiem tiecas sasniegt pilnību un internetā ir atrodams gandrīz viss nepieciešamais, sākot no ēdienu receptēm un beidzot ar valstiska mēroga noslēpumiem, vēja spārniem attīstās arī no tā izrietošās negatīvās tendences. Viena no tādām ir literāro zādzību pastrādāšana jeb plaģiātisms – cita autora darba vai tā daļas (literāra, zinātniska darba, izgudrojuma u.tml.) uzdošana par savu.1
Jautājumi, kas skar ar plaģiātismu saistītus noziegumus, Latvijas likumdošanā smalki atrunāti Autortiesību likumā, kas stājies spēkā 2000.gada maijā, bet pēdējie grozījumi tajā izdarīti pērnā gada decembrī.
Plaģiātismu vairākumā gadījumu veicina nepārvarama tieksme ekonomēt laika un ieguldītā darba resursus jeb, vienkāršāk sakot – slinkums, kas patiesībā ir arī daudzu ģeniālu izgudrojumu pamatā. Citkārt plaģiātismu iespējams veicināt arī neapzināti, piemēram, rakstot par kādu tēmu, kas jau neskaitāmas reizes ir iztirzāta no visdažādākajiem aspektiem. Tādos gadījumos autors reizēm pat nevar iedomāties, ka viņa it kā oriģinālās idejas iepriekš radušās jau citiem.
Visvairāk ar šādu neoficiāli iedalītu jēdzienu kā neapzinātais jeb netīšais plaģiātisms sabiedrība dienu no dienas saskaras, klausoties radio vai skatoties televīzijas pārraides.
Ziņu raidījumos bieži ar vieniem un tiem pašiem vai ļoti līdzīgiem vārdiem korespondenti pasniedz aktuālākos notikumus. Tam par iemeslu varētu būt fakts, ka žurnālistu darba specifika liek viņiem pašiem ielūkoties arī daudzos citos medijos un gala rezultātā, neapzināti ietekmējoties no tur izlasītā, top sižets, kur atrodams pa teikumam no visiem medijiem, kas šajā dienā par attiecīgo notikumu ir rakstījuši.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1122257
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register