Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:443296
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.12.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Socializāciju atspoguļo spēja iekļauties sabiedrībā, pieņemt tās normas un vērtības, tādēļ grāmata „Mēs, Zoo stacijas bērni” ir labs pamats, lai raudzītos uz socializācijas problēmām. Pirmās no tām Kristiānei parādās mainot dzīvesvietu. Meitene visu savu bērnību pavada laukos, kur brīvo laiku pavada starp citiem bērniem, kuri kopīgi rotaļājas brīvā dabā, cits pret citu izturas ar cieņu un izpratni, tādēļ nonākot pilsētas vidē notiek desocializācija, kuru meitene turpmāk padzīvos vairākas reizes savas dzīves laikā.
Autore pati ļoti labi analizē situāciju, kādā nokļūst pēc dzīvesvietas maiņas. Pilsētā atšķirībā no laukiem valda citi likumi, kā piemēram, galvenais ir tas, kurš ir stiprākais, ārējam izskatam ir liela nozīme, un ka savu vietu var izkarot noniecinot citus. Desocializācijas sajūtu meitenei rada jaunie likumi, kuriem gribot negribot ir jāpakļaujas, jo viņa jau sevi apzinās kā indivīdu, kurš negrasās pakļauties citiem.
No šīs situācijas izriet arī cita socializācijas problēma. Videi ir jāattīsta indivīds, bet bērni dzīvojot starp betona sienām nav spējīgi sevi patstāvīgi attīstīt, jo pieaugušie apspiež viņu iztēli un vēlmes, pieaugušie uzstāda normas, kurām ir jāpakļaujas, neiedziļinoties bērnu vajadzībās un interesēs. Pagalms bērniem kalpo kā viņu pašu demokrātiska sabiedrība, kura diktē savas normas, no kurām ari rodas bērnu skatījums uz pasauli. Bērni ierobežojumu dēļ ātri pajauš to, kā drīkst darīt tikai to, ko ir izdomājuši pieaugušie, bet izsecina ari to, ka atļautais ir garlaicīgs, bet aizliegtais sagādā prieku. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1235464
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register