Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:281813
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.02.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darbu sarakstīja Mārtiņš Zīverts-latviešu dramaturgs. Luga „Minhauzena precības”. Romantiska komēdija jeb pasaka pieaugušajiem. Darbība noris Duntē 1744.gadā no 28. janvāra vakara līdz 30. janvāra rītam. Darbs vēstī par 17. gs beigām. Lugas darbība notiek Duntes muižā-lielā mājā. Par to liecina dekorācijas, kuras ievēroju izrādē. Apģērbs un runas veids arī liecināja par 17.gs. beigām. Kāršu partijas uz naudu, kas arī mūsdienās ir ļoti aktuālas. Tāpat arī ikdienu kņadas, strīdi un problēmas ar naudu.
Notikums, kas, manuprāt, virzīja lugas darbību , bija lielie parādu raksi, kurus Jakobīne nespēja atmaksāt Uksenam. Tāpēc augļotājs māju ieķīlāja un lūdza Jakobīnes roku. Atbildi nesagaidīdams, jo māja ieradās Sofija Frederike Amālija, saukta Fīke, Anhaltes – Cerbstas firsta brāļa meita, vecākā Krievijas ķeizariene Katrīna 2. ar pievārdu Lielā un viņas māte Johanna Elīzabete.
Fīke ļoti mīlēja Jakobīni kā savu labāko draudzeni. Viņai ļoti patika, kad Minhauzens stāstīja savus stāstus par turkiem un Ulubeli. Vēlāk, kad ieradās svīta, Dolgurokovs un Saltikovs, abi ļoti smaidīgi. Taurēm atskanot, vēlāk ienāca princese, izlikdamās ļoti pašapzinīga, lai gan patiesībās, vai varēs veikt visu lomu.. vēlāk parādījās Minhauzens ar jakobīni, runādamies un iegrimis sarunā, ka nepamana klātesošos. Fīke gribēja uzzināt, par ko abi tikko runāja. Fīke gribēja, lai runā tikai Minhauzens, tāpēc Minhauzens, visu laiku lielākais melis un fantasts, teica, ka lūdzis Jakobīnes roku.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1249650
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register