Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:699747
 
Evaluation:
Published: 24.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Rūdolfa Blaumaņa lugu "Indrāni", kas iestudēta Dailes teātrī, kuras režisors ir Mihails Gruzdovs, noskatījos šī gada 19. novembrī. Pirmizrāde ir notikusi 2004. gada 29. aprīlī. Lugā piedalās aktieri: Pēteris Liepiņš- Indrānu tēvs, Lilita Ozoliņa-Indrānu māte, Artis Robežnieks- Indrānu dēls Edvarts, Rēzija Kalniņa – dēla sieva Ieva, Pēteris Gaudiņš -Vecais Kaukēns, Ieva Pļavniece -Zelmiņa, Vita Vārpiņa - Līze, Lauris Dzelzītis -Noliņš, Ralfs Kaviers -Edžiņš, Ligita Skujiņa -Guste, Gundars Silakaktiņš -Irbe.No šiem aktieriem man zināmākie ir Pēteris Liepiņš un Rēzija Kalniņa.
Tā tiek dēvēta par skarbas romantikas drāmu. Izlasīju, ka drāmu “Indrāni” mēdz dēvēt par psiholoģiskā reālisma austāko virsotni latviešu literatūrā, un ka tā ir kļuvusi par simbolu būtiskākajiem laikmetu krustpunktiem. Droši vien, ka tā arī ir. Lugā attēlotie notikumi ir apmēram simts gadus veci, bet arī šobrīd, kad joprojām dzīvojam pārmaiņu laikā, aktuāla ir tēma par īpašumiem, to izmantošanu, saglabāšanu un dažādu paaudžu attieksmi pret tiem.
Lai arī režisors Mihails Gruzdovs teicis, ka:
“Luga nav ne par paaudžu konfliktu, ne par mantiskiem strīdiem. “Indrānos” nav šauri nacionālas tēmas, vienīgā mentalitātes liecība – vecā Indrāna romantisms,”
tomēr uztvēru, ka tēma ir materiālās un emocionālās pasaules sadursme. Varbūt mans skatījums ir ļoti reālistisks? Tomēr uzskatu, ka vadošās tēmas ir gan paaudžu konflikts, gan mantiskais strīds.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register