Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:348923
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Turcija ir valsts, kas savieno Eiropu un Āziju, kristiešu valstis un islāma valstis. Tās iedzīvotāju skaits pēdējos gados gandrīz divkāršojies. Salīdzinājumā ar Eiropas Savienības valstīm, jo īpaši ar vecajām dalībvalstīm, Turcija ir nabadzīga valsts. Tai bieži tiek pārmesta cilvēktiesību neievērošana. Katra trešā sieviete šajā valstī neprot lasīt un rakstīt.
Šī gada 3. oktobrī sākās gandrīz 40 gadus gaidītās sarunas par Turcijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Viedoklis par Turcijas uzņemšanu dažādās valstīs, izraisa dažādas emocijas. Austrija jau sākotnēji neatbalstīja Turcijas uzņemšanu kā pilntiesīgu dalībvalsti, tā ieteica Eiropadomes noslēguma dokumentā ierakstīt, ka Turcijai iestāšanās sarunas var noslēgties nevis ar pilntiesīgu dalībvalsts statusa iegūšanu, bet ar priviliģētu partnerību. Austrijas ministru prezidents Volfgans Šisels teicis, ka ir liels Turcijas draugs, tomēr demokrātija politiķiem prasot respektēt sabiedrības viedokli. Pret Turcijas uzņemšanu Eiropas Savienībā iebilst 80 % Austrijas iedzīvotāju. Ir valstis, kuras atbalsta Turcijas uzņemšanu, Latvijā nav vienots viedoklis, pašlaik tiek spriests par tautas balsošanu, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli šajā jautājumā. Eiropas sabiedrībā kopumā valda negatīva attieksme pret Turcijas iestāšanos savienībā, savukārt 71% turki domā savādāk un to atbalsta. Reālā situācija ir tāda, ka liela daļa turku maz zina par ES, tikpat liela daļa ceru uz dzīves uzlabošanos un dzīves līmeņa celšanos. Daļa eiropiešu tomēr atbalsta Turcijas uzņemšanu, un uzsākot sarunas par iestāšanos viņu skaits arvien pieaug.
Ko mēs, latvieši, ko visa Eiropas Savienība iegūs no Turcijas uzņemšanas? Visstrīdīgākais ir jautājums, par ieplūstošo darbaspēku- vieni to uzskata par ieguvumi, citi par draudu.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1162496
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register