Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Vides aizsardzības likuma analīze

     

    Essays4 Law

3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:802476
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.01.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Likuma pirmajā nodaļā tiek skaidroti likumā lietoti termini (piem.: dabas resursi, ekoinovācija, kaitējums videi, kaitīgas vielas, vides monitorings u.c., kopumā 25 termini). Likuma 2.pantā atspoguļoti likuma mērķis un piemērojamība. Likuma mērķis ir nodrošināt vides kvalitātes saglabāšanu un atjaunošanu, kā arī dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Vides aizsardzības likuma 3.pantā ir ietverti sekojoši nozīmīgi vides aizsardzību reglamentējoši principi:
Pirmais princips – „piesārņotājs maksā”. Šo principu var arī nosaukt par ražotāja atbildības principu, jo persona sedz izdevumus, kas saistīti ar tās darbības dēļ radīta piesārņojuma novērtēšanu, novēršanu, ierobežošanu un seku likvidēšanu.
Otrais princips – piesardzības princips. Šis princips reglamentē, ka var aizliegt vai ierobežot darbību vai pasākumu, ja tie rada draudus videi vai cilvēka veselībai, un kuru ietekme uz vidi un cilvēku veselību nav pietiekami izvērtēta vai zinātniski pierādīta.
Trešais princips – novēršanas princips - persona, cik iespējams, novērš piesārņojuma un citu videi vai cilvēku veselībai kaitīgu ietekmju rašanos, bet, ja tas nav iespējams, novērš to izplatīšanos un negatīvās sekas.
Ceturtais princips – izvērtēšanas princips - jebkuras tādas darbības vai pasākuma sekas, kas var būtiski ietekmēt vidi vai cilvēku veselību, jāizvērtē pirms attiecīgās darbības vai pasākuma atļaušanas vai uzsākšanas.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register