Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:764069
 
Evaluation:
Published: 11.03.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Pasaulē ar vien vairāk cilvēku un valstu saprot milzīgo vides aizsardzības lomu un ietekmi uz iedzīvotāju veselību, uz planētas klimatiskajām un ekoloģiskajām izmaiņām. Ar katru gadu ar vien vairāk valstis iesaistās dažādās ekoloģiskās un vides aizsardzības aktivitātes, ar vien vairāk novirzot līdzekļus vides aizsardzībai, izvirzot to par vienu no galvenajām valsts prioritātēm. Pieredze un pēdējo gadu notikumi liecina par patiesi lielo nozīmi vides sakārtošanā – uzmanības piesaistīšana ūdens un gaisa piesārņojumiem, kas visvairāk ietekmē iedzīvotāju veselības stāvokli, līdz ar to arī demogrāfisko situāciju valstī.
Latvija šajā ziņā savu uzmanību šai tik ļoti nozīmīgai sfērai ir sākusi pievērst tikai pēdējos gados, kad tas notiek ar zināmu valsts atbalstu. Vides aizsardzība ir minēta kā viena no prioritātēm investīciju piesaistē un valdības deklarācijā. Tiek veidots iedzīvotāju viedoklis par notiekošajām problēmām Latvijā, tādējādi ieinteresējot iedzīvotājus ar vien vairāk pievērsties videi un globāli savai un savu bērnu nākotnei. Tas tiek panākts ar masu kampaņām, piemēram, “Šķiro pa tīro!”1, kas tika organizēta vairākās Latvijas pilsētās, tai skaitā arī Rīgā.
Ja reiz pieminēju nozīmīgo valsts atbalstu vides aizsardzībā, noteikti jāpiemin, ka ekonomiskā situācija valstī ir skārusi arī vides atbalstītāju grandiozās ieceres un mērķus. Uz doto brīdi ir dramatiski samazināts finansējums, kas apdraud vides aizsardzības jomu. Kā Latvijas Republikas Vides Ministrs atzina www.delfi.lv publicētajā rakstā: „Par 62% jeb 17 miljoniem latu kopumā samazināts vides institūciju finansējums, tādējādi esam atmesti apmēram 1997.gada pozīcijās”2.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register