Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,49
You save:
0,63 (14%)
Discounted price*:
3,86
Purchase
Add to Wish List
ID number:379936
Author:
Evaluation:
Published: 04.01.2012.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Uzņēmuma plānojums un iekārtojums   
1.1.  Higiēnas faktori   
1.2.  Ēka un iekārtas   
1.3.  Pārtikas ražošanas telpas   
2.  Ūdens apgāde   
3.  Mazgāšanas un dezinfekcijas iekārtas (ierīces)   
4.  Apgaismojums   
5.  Ventilācija   
6.  Ģērbtuves un tualetes   
7.  Roku mazgāšanas iekārtas uzņēmuma zonās, kur strādā ar pārtiku   
8.  Iekārtas un darba rīki – materiāli un konstrukcijas ar higiēnas nodrošināšanas iespējām   
9.  Ražošanas higiēnas prasības   
10.  Personāla higiēna   
11.  Pārtikas nekaitīguma nodrošinājums   
12.  Pārtikas atkritumi   
Extract

12. PĀRTIKAS ATKRITUMI
Pārtikas atkritumi tiek izmesti virtuvē speciāli tam domātos plastmasas konteineros, kas vajadzības gadījumā ir tīrāmi un dezinficējami – kas tiek darīts ļoti reti, konteineros ir atkritumu maisi. Atkritumus izmet gan virtuves darbinieki, gan oficiantes.
Kad konteineri ir pilni –parasti darba dienas beigās tie tiek iznesi uz lielajiem atkritumu konteineriem ēkas iekšpagalmā.
Uzņēmumam ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekošanas firmu, kas veic atkritumu savākšanu reizi nedēļā.
Secinājumi – ēdināšanas uzņēmums cenšas ievērot higiēnas prasības.
Ēdināšanas uzņēmumā ražošanas procesa laikā var rasties dažādi atkritumi, ko var iedalīt
šādās grupās:
ēdienu atliekas (gatavu ēdienu pārpalikumi, augu izcelsmes blakusprodukti – mizas
u.c., fritēšanā izmantotās eļļas);
agrākā pārtika (pārtikas produkti, kuriem beidzies derīguma termiņš);
dzīvnieku izcelsmes blakusprodukti (zivju, gaļas un olu pirmapstrādē radušies
neēdamie pārtikas atkritumi);
citi atkritumi (papīrs, stikls, metāls utt.)
Pārtikas un citus atkritumus uzņēmumā savāc atkritumu konteineros un seko, lai tie tiktu savlaicīgi iztukšoti, nepieļaujot pārmērīgu atkritumu uzkrāšanos. Atkritumu konteineru konstrukcija un materiāls ir ērts lietošanā un tīrīšanā. Atkritumu uzglabāšanai izmanto aiztaisāmus konteineros (ja nepieciešams, tie atveras bez roku palīdzības, t.i., kājminamie u.c.). Atkritumu savākšanai lieto vienreizējās lietošanas polietilēna maisus, ko ieklāj konteineros. Darba procesā atkritumu tvertnes var būt atvērtas, ja tas nerada piesārņojumu
apkārtējā vidē.
Konteineru skaitam uzņēmumā jābūt pietiekamam, un ražošanas telpās tos izvieto darba
vietās. Konteinerus iztukšo pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā vienu reizi maiņā. Pēc
katras iztukšošanas tos mazgā, žāvē, turklāt periodiski dezinficē speciāli paredzētā vietā
un/vai telpā.
Āra atkritumu konteinerus izvieto speciāli norobežotā, labiekārtotā laukumā, kuru uztur
kārtībā un tīrībā, nepieļaujot dzīvnieku un kaitēkļu piekļuvi.

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,00 €
Work pack Nr. 1318715
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Ēdināšanas uzņēmuma sanitāri - higiēniskais novērtējums”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/379936

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register