Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:609601
 
Evaluation:
Published: 14.02.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Normatīvie akti, kas reglamentē prakses vietas iestādes darbību    4
2.  Prakses laikā veikto darbu uzskaitījums un īss raksturojums    9
3.  Prakses vietas iestādes aktuālas problēmas izklāsts un analīze    11
4.  Atzinumi, kas gūti prakses laikā    13
  Kopsavilkums    14
  Izmantotās literatūras un juridisko aktu saraksts    15
Extract

Mana prakse ilga 20 dienas – no 2006. gada 5. jūnija līdz 30. jūnijam Latvijas Republikas Valsts zemes dienesta Lielrīgas reģionālajās nodaļas Juridiskajā daļā. Prakses laikā es iepazinos gan ar Lielrīgas reģionālās nodaļas darbu, darba specifiku, gan ar iestādes atsevišķo daļu darbību un kompetenci.
Pirmo prakses dienu es pavadīju Lielrīgas reģionālās nodaļas Kancelejā. Mani uzdevumi šajā dienā bija: iepazīties ar dokumentu apriti iestādē, ar ienākošo dokumentu reģistrāciju, ar izpildes kontroles mehānismu. Kanceleja iestādē nodarbojas ar vēstuļu, izziņu, iesniegumu un citu dokumentu apriti. Tā reģistrē ienākošos un izejošos dokumentus datubāzē. Bez tam kanceleja nodarbojas ar dokumentu izpildes kontroli. Katrs dokuments, kas iestādei ir jāsagatavo uz kādu ienākošo dokumentu, tiek nodots sagatavošanai kādam no iestādes darbiniekiem. Ar dokumentu izpildes kontroles palīdzību tiek nodrošināta laicīga izejošā dokumenta sagatavošana un nodošana dokumenta saņēmējam.
Kancelejā 5. jūnijā es vēl iepazinos ar ārējiem un iekšējiem normatīvajiem aktiem, kas regulē lietvedību un tās kārtošanu iestādē. Viens no ārējiem normatīvajiem aktiem bija MK noteikumi Nr. 154 Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi.
Otro prakses dienu – 6. jūniju es pavadīju Lielrīgas reģionālās nodaļas Juridiskajā daļā, kur faktiski pavadīju lielāko daļu savas prakses laika. Šajā dienā man uzdeva par pienākumu pārbaudīt četras izejošās vēstules. Tās bija adresētas gan fiziskajai, gan juridiskajai personai, kā arī pašvaldībai. Mans uzdevums bija pārbaudīt, vai šajās vēstulēs nav gramatiskās un juridiskās kļūdas. Izpildot pienākumu šaubu gadījumā bija jāizmanto gan gramatiskā literatūra, gan juridiskā literatūra un normatīvie akti. Tomēr galvenais ir jāņem vērā, ka atbildes vēstules, kas tiek nosūtītas fiziskām, juridiskām personām un pašvaldībām, ir iestādes „seja”, un pēc tā, kā tās ir sagatavotas (cik gramatiski pareizi un juridiski korekti), adresāts spriedīs par iestādes darbinieku kompetenci un attieksmi pret darbu. Šis ir galvenais iemesls, kādēļ mans uzdevums bija tik atbildīgs.
Ar līdzīgiem pienākumiem es nodarbojos lielāko daļu savas prakses laika, ar dažiem izņēmumiem. 15. jūnijā bez vēstuļu pārbaudes es piedalījos vienas atbildes vēstules sagatavošanas procesā – iepazinos ar lietas materiāliem un meklēju problēmas risinājumus. Uzdevums bija sarežģīts, jo Valsts zemes dienesta darbība ir ļoti specifiska un ir nepieciešams ilgāks laiks, lai saprastu to. Tā kā, lai varētu korekti uzrakstīt minēto atbildi, vajadzēja saņemt dažus materiālus no Lielrīgas reģionālās nodaļas arhīva, tad man tika dota iespēja to aplūkot, protams, ievērojot personas datu aizsardzību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register