Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:658975
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.02.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Saunas pagasta bāriņtiesa    3
2.  Notariāta funkcijas    4
3.  Atsevišķu prakses uzdevumu apraksts    5
3.1.  Apmeklētāju pieņemšana    7
3.2.  Piedalīšanās bāriņtiesas sēdē    8
3.3.  Ģimenes apsekošana    9
4.  Problēmas apraksts    11
5.  Secinājumi    13
6.  Izmantotā literatūra    14
7.  Pielikumi    15
Extract

IEVADS
Saskaņā ar mācību programmu, otrā kursa profesionālo mācību praksi izgāju Saunas pagasta padomes Bāriņtiesā. Mans prakses vadītājs bija Saunas pagasta bāriņtiesas priekšēdētājs Jānis Brakovskis. Prakses ietvaros, laikā no šī gada 23. marta līdz 8. maijam, iepazinos ar Bāriņtiesas darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem un saistošajiem noteikumiem, ieguvu priekšstatu par Bāriņtiesas darbinieku ikdienā veicamajām funkcijām, uzzināju ar kādām problēmām nākas saskarties Bārņtiesu darbiniekiem, pildot savus ikdienas darba pienākumus. Par šiem un citiem jautājumiem arī tiks pastātīts sīkāk, prakses atskaites turpinājumā.
1. Saunas pagasta bāriņtiesa
Bāriņtiesa darbojas, pamatojoties uz Bāriņtiesu likumu, Bāriņtiesu darbības noteikumiem (Ministru Kabineta noteikumi Nr. 1037), un savu funkciju veikšanai, tai jāņem vērā arī Latvijas Republikas Civillikums, Civilprocesa likums, Bērnu tiesību aizsardzības likums, Saunas pagasta bāriņtiesas nolikums (šajā gadījumā), retāk - Notariāta likums un Zemesgrāmatu likums.
Saskaņā ar Bāriņtiesu likumu, Saunas pagasta Bāriņtiesa ir Preiļu rajona Saunas pagasta pašvaldības izveidota (pieņemot lēmumu) aizbildnības un aizgādnības iestāde, kura darbojas, pamatojoties uz normatīvajiem aktiem un publisko tiesību principiem. Šīs Bāriņtiesas darbības teritorija ir Saunas pagasta administratīvā teritorija. No normatīvajiem aktiem zināms, ka Bāriņtiesa atrodas Bērnu un ģimenes lietu ministrijas funkcionālā pārraudzībā (Bāriņtiesu darbu aizgādnības, aizbildnības, adopcijas un bērnu personisko un mantisko tiesību un interešu aizsardzības jautājumos uzrauga un metodiski vada Bērnu un ģimenes lietu ministrija), un katru gadu, bet nepieciešamības gadījumā arī biežāk, bāriņtiesai par savu darbību nepieciešams iesniegt pārskatu, attiecīgās teritorijas pašvaldībai (Saunas pagasta pašvaldībai). Bāriņtiesu darbu attiecībā uz apliecinājumu izdarīšanu, mantojuma lietu kārtošanu un mantojuma apsardzību, kā arī citām funkcijām metodiski vada Tieslietu ministrija.

2. Notariāta funkcijas
Tā kā Saunas pagastā nav zvērināta notāra, tad bāriņtiesas pienākumos ietilpst arī šādu notariāta funkciju veikšana: bāriņtiesa pagasta iedzīvotājiem apliecina darījumus, ja darījuma summa nepārsniedz 6000 latus (kā to nosaka normatīvie akti); apliecina līdzmantinieku un kopīpašnieku vienošanos par mantojuma vai kopīpašuma sadali, neatkarīgi no īpašuma vērtības; ieraksta testamentu grāmatā pagastā dzīvojošo personu testamentus, kā arī pieņem glabāšanā šo personu privātos testamentus; apliecina vai izgatavo un apliecina pagasta iedzīvotāju pilnvaras, izņemot universālpilnvaras, un pieņem pilnvaras atsaukšanas lūgumus (vai, paši pieņem lēmumus par pilvaras atsaukšanu, ja atklājušās nepilnības) ; apliecina pagasta iedzīvotāju paraksta īstumu uz dokumentiem; pēc pagasta iedzīvotāju lūguma apliecina tādu dokumentu norakstu vai kopiju pareizību, kas attiecas uz konkrēto personu, vai izgatavo šādus dokumentus un apliecina to pareizību, kā arī veic citas likumā noteiktās funkcijas. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register