Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:997344
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.01.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Extract

Banku darbību regulējošie normatīvie akti
Vispārīgs raksturojums. Latvijas banku darbību regulējošie normatīvie akti pilnībā atbilst ES banku direktīvu prasībām, bet dažās jomās tie ir pat stingrāki. Pilnībā ieviesti starptautiskie grāmatvedības standarti, saskaņā ar kuriem tiek gatavoti banku gada pārskati un starptautiskās auditorfirmas veic banku auditu. Banku praktiskā uzraudzība Latvijā ir ļoti stingra, un pārbaudes bankās notiek biežāk nekā ES valstīs.
Normatīvie akti. Kredītiestāžu likumā (spēkā ar 24.10.1995.) laika gaitā veikti vairāki grozījumi. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Latvijas Bankas normatīvie norādījumi un noteikumi papildina šā likuma prasības un ir saistoši kredītiestādēm. Visi nepieciešamie kredītiestāžu darbību raksturojošo rādītāju aprēķināšanas un pārskatu iesniegšanas kārtību regulējošie noteikumi jau ieviesti un pilnībā atbilst ES banku direktīvu prasībām.
Likums "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" (spēkā ar 01.06.1998.) pilnībā atbilst attiecīgajām ES direktīvām. Likumā pieprasīta klienta identifikācija, visu darījumu ierakstu saglabāšana, tiek definēti aizdomīgi un neparasti darījumi un bankām noteikts pienākums ziņot par šādiem darījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam.
Noguldījumu garantiju likumā (ar grozījumiem, kas izdarīti ar 15.03.2007. likumu) noteikts, ka no 2006. gada 1. janvāra līdz 2007. gada 31. decembrim neatkarīgi no noguldījuma veikšanas dienas garantētā atlīdzība vienam noguldītājam bankā, uz kuru šis likums attiecas, ir garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 15 000 eiro, kas pārrēķināti latos saskaņā ar Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu dienā, kad iestājas noguldījumu nepieejamības gadījums. Garantētās atlīdzības apjoms no 2008. gada 1. janvāra būs garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro, kas pārrēķināti latos saskaņā ar Latvijas Bankas noteikto valūtas kursu dienā, kad iestājas noguldījumu nepieejamības gadījums.
No 2001. gada 1. jūlija finanšu sektora uzraudzību veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija, kas banku uzraudzības funkciju pārņēma no Latvijas Bankas. Tādējādi banku sistēma pakļauta vēl efektīvākai finanšu sektora konsolidētajai uzraudzībai, kas ir viena no stingrākajām Centrālās Eiropas un Austrumeiropas valstīs.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register