Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:402238
 
Author:
Evaluation:
Published: 13.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Restorāns ”Salve” – pilsētnieku virtuves tradīcijas dižkungu gaumē    4
1.1.  Uzņēmuma raksturojums    4
1.2.  Uzņēmuma vadība un personāls    4
1.3.  Uzņēmuma apraksts    4
1.4.  Finanšu stāvoklis    5
1.5.  Pašreizējā situācija tirgū    5
1.6.  Uzņēmuma stiprās un vājās puses    6
1.7.  Tirgus mērķi    6
1.8.  Ēdienu gatavošanas un apkalpošanas darbības mērķis    6
1.9.  Tirgus analīze un konkurences situācija    6
2.  Prakses uzdevumu un pienākumu izklāsts    7
3.  Dārzeņu uzglabāšana    7
4.  Dārzeņi, augļi un to pārstrādes produkti    11
4.1.  Svaigi griezti augļi un dārzeņi    11
4.2.  Svaigi grieztu augļu un dārzeņu vēsture    12
4.3.  Veselīgs uzturs patērētāju ērtībai    12
4.4.  Inovācijas pārstrādē un iepakošanā    12
4.5.  Augļkopības institūta projekts    14
5.  Sīpolu ievārījums    14
5.1.  Sīpolu ievārījuma tehnoloģiskā shēma    15
5.2.  Sīpolu ievārījuma tehnoloģiskais apraksts    15
5.3.  Sīpolaugi    16
5.4.  Tomātu dārzeņi    17
5.5.  Tomātu ķīmiskais sastāvs    18
6.  Uz HACCP principiem balstīta paškontrole    18
6.1.  Bīstamību analīze    18
6.2.  Ražošanas procesa kontrole    20
7.  Kritisko punktu noteikšana    21
8.  Kritisko kontroles punktu (KKP) un (KP) uzraudzība    22
9.  Tehnoloģiskie procesi    23
9.1.  Sterilizēšanas process    23
9.2.  Sterilizēšanas temperatūras izvēle    23
9.3.  Apcepšanas procesi    24
9.4.  Blanšēšana    26
9.5.  Plaucēšana    26
9.6.  Vārīšana    27
  Secinājumi    28
  Izmantotie avoti    29
Extract

9.6.Vārīšana
Vārīšana ir pārtikas produktu termiskā apstrāde, lai sagatavotu tos uzturā izmantojamā veidā vai turpmākām tehnoloģiskām oprācijām.
Vāra:
• cietus gabalveida produktus;
• Šķidrus produktus;
• Sagatvo produktus tālakam tehnoloģiskam procesam.
Vārīšanai izmanto vaļējo vārīšanas katlu. Tādus katlus izmanto arī sķidru un pusšķidru produktu uzsildīšanai un vārīšanai un daļējai ūdens iztvaicēšanai.

Secinājumi
Sakarā ar SIA „Patiesība” stabilu noieta tirgu, pieredzi augsta līmeņa ēdienu gatavošanā un profesionālu apkalpojošo bāzi, produkcijas izstrādes augstu tehnoloģisko līmeni, šajā jomā ir saskatāmas perspektīvas gan tuvākā, gan tālāka nākotnē. Latviešu virtuve ēdināšanas sfērā ir stabila un rentabla apakšnozare. Un tas lielā mērā saistīts ar ārvalstu tūristu ieinteresētību iepazīt latviešu virtuves tradīcijas.
Gatavo ēdienu nekaitīgumu un kvalitāti uzņēmumā nodrošina izstrādātā paškontroles sistēma, kas balstīta uz HACCP sistēmas pamatprincipiem.
Restorānā „Salve” ēdienu gatavošanā tiek izmantoti dažādi tehnoloģieskie procesi, kā vārīšana, apcepšana, sterilizācija.
Dārzeņi un augļi un to pārstrādes produkti ir pilnvērtīga un racionāla uztura sastāvdaļa. Tie ievērojamā daudzumā satur ogļhidrātus, organiskās skābes, īpaši vitamīnus, mikroelementus un minerālvielas. Dārzeņus un augļus uzturā izmanto svaigā vai pārstrādātā veidā – tos žāvē, sāla, konservē, no tiem gatavo sulas. Restorāna „Salve” radošais virtuves kolektīvs atzinīgi novērtējis svaigi grieztu augļu un dārzeņu izmantošanu savā darba laukā. Tas atvieglo gan ikdienas darbus nebeidzamajā steigā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register