Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:182112
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.09.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darba vietas raksturojums
Nodarbojas ar elektroapgādi visā Latvijā. Darba vietā (birojā) ir vairāki datori, printeri, skeneri, kuri ir saslēgti tīklā un cita veida biroja tehnika, ar kuru, vairāk vai mazāk sanāca strādāt.

Darba vietas iekšējie kārtības noteikumi
Darbinieka pienākumi:
1)apzinīgi un godprātīgi pildīt uzticētos pienākumus, laikā ierasties darbā, ievērot noteikto darba laiku, visu darba laiku izmantot intensīvam un ražīgam darbam, laikā un precīzi izpildīt darba devēja rīkojumus, ja tie nav pretrunā ar tiesību aktiem, kā arī neatrasties darba laikā un darba vietā reibuma stāvoklī;
2) par neierašanos darbā vai nokavēšanos (lai kāds tam būtu iemesls), rakstiski vai mutiski brīdināt savu tiešo struktūrvienības vai darba vadītāju. Par neierašanos darbā attaisnojošu iemeslu dēļ (slimība, tiesas vai policijas izsaukums, satiksmes negadījums u.c. iemesli), iesniegt attaisnojošus dokumentus vai rakstiskus paskaidrojumus par kavējumu savam struktūrvienības vadītājam pirmajā ierašanās dienā darbā;
3) ievērojot darba aizsardzības, drošības tehnikas, darba higiēnas, ugunsdrošības u.c. noteikumus;
4) gādāt, lai nekavējoties tiktu novērsti cēloņi un apstākļi, kuri kavē vai apgrūtina darba izpildīšanu;
5) uzturēt tīru un sakārtotu savu darba vietu, ievērot noteikto glabāšanas kārtību materiālām vērtībām un dokumentiem;
6) sargāt un saudzēt īpašumu, efektīvi izmantot tehniskās ierīces, taupīgi un racionāli izlietot materiālos resursus un energoresursus;
7) atbildēt par materiālajām vērtībām un zaudējumiem, kas izpildot darba pienākumus, darbinieka vainas dēļ nodarīti darba devējam;
8) celt kvalifikāciju, regulāri papildinot savas zināšanas, un pilnveidot profesionālās iemaņas, piedalīties semināros, kursos, konferencēs u.c.;
9) glabāt un neizpaust dienesta noslēpumus un darba laikā pieejamo iekšējo un klasificēto informāciju;
10) noteiktajā kārtībā kārtot veiktā darba uzskaiti;
11) citi pienākumi, kuri noteikti darba līgumā.


Datora tīrīšana
Datora korpuss - vispirms iztīrīju putekļus no barošanas avota ventilatora atvērumiem korpusa aizmugurē un ventilācijas atvērumus. Notīriet korpusa ārpusi ar lupatiņu, kas viegli samitrināta ar maigu ziepju vai amonjaka šķīdumu. Šķīdumu izsmidzina uz lupatiņas nevis uz datora virsmas.
Pamatplate, kartes un atmiņas – pirms atver datora korpusu datoru atvieno no strāvas, uzliek iezemējošo aproci un piesprauž to pie piemērota zemējuma kontakta, bet tā kā uz vietas tāda aproce nebija nācās vien iztikt bez tās. Putekļus notīra ar birstīti un saspiestu gaisu un ja ir iespēja palīgā ņem putekļu sūcēju. Laika gaitā paplašinājuma kartes un atmiņas moduļi gan pārvietošanas, gan temperatūras svārstību dēļ var kļūt vaļīgāki savās ligzdās. Tīrīšana dod labu iespēju tos nostiprināt. Karšu kontaktus maigi notīra ar neplūksnājošu tamponu un arī pamatplates kontaktus.
Tastatūra - Pagriež tastatūru ar augšpusi uz leju un ar saspiestu gaisu izpūš putekļus un netīrumus no taustiņu starpām. Taustiņus un ārējās virsmas (tikai ne zem taustiņiem esošos kontaktus) var notīrīt ar vieglā ziepju vai amonjaka šķīdumā samitrinātu lupatiņu.
Monitors – monitora korpusu nomazgā ar viegli samitrinātu lupatiņu ziepju šķīdumā, bet monitora ekrānu var droši tīrīt ar amonjaku saturošiem logu tīrīšanas līdzekļiem.

Atmiņas pievienošana
Lai pievienotu atmiņu datoram būtu nepieciešama antistatiska aproce, jo operatīvā atmiņa ir visai jūtīga pret statisko elektrību, tādēļ pirms izņem atmiņu no antistatiskā iesaiņojuma būtu vēlams sazemēt savu ķermeni ar iezemētu metāla priekšmetu pirms pieskaršanās pie moduļiem vai datora iekšējiem komponentiem.
Lai veiktu atmiņas moduļa nomaiņu datoram ir jābūt atslēgtam no barošanas. Noņem datora korpusa vāku, atrod moduļa vietas, kur jau viena ir aizņemta un pievieno vēl vienu atmiņas moduli, stingri piespiežot uz leju, saprāta robežās.
Kad atmiņa pievienota datoru pieslēdz barošanai, neaiztaisot korpusa vāku un tad skatās vai dators ir noteicis jauno atmiņu.
Problēmas - Ja dators atsakās atzīt jauno atmiņu (vai vispār nepalaižas), tad atvieno datoru no barošanas un pārliecinieties, vai visi moduļi ir stingri ievietoti ligzdās. (To viegli ievērot nevienādi novietotiem moduļiem.) Ja šādi problēmu atrisināt neizdodas, izņemiet visus atmiņas moduļus un sāciet no sākuma. Ja joprojām neveicas, iespējams, ka kāds atmiņas modulis ir bojāts, kas tomēr ir reti.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register