-
Profesionālās prakses atskaite
Nr. | Chapter | Page. |
IEVADS | 7 | |
1. | VISPĀRĪGAS ZIŅAS PAR UZŅĒMUMU | 8 |
1.1. | Darba laiki atpūtas kompleksā | 9 |
1.2. | Viesu apkalpošanas shēma restorānā | 10 |
1.3. | Viesnīca un atpūtas komplekss ir privāts uzņēmums, kuru mērķgrupa | 11 |
2. | PERSONĀLS | 12 |
2.1. | Uzņēmuma organizatoriskā struktūra | 12 |
2.2. | Darbinieku atlase, pieņemšana darbā un atlaišana | 12 |
2.3. | Amata apraksti | 14 |
2.4. | Iekšējās kārtības noteikumi | 15 |
2.5. | Apmācība un instruktāža, pārkvalifikācija un kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumi | 16 |
2.6. | Darba aizsardzība | 17 |
2.7. | Sanitāri higiēniskās prasības uzņēmumā | 23 |
3. | VADĪBAS DARBA PLĀNOŠANA | 27 |
3.1. | Vadības darbā pielietotās metodes | 27 |
3.2. | Vadības darba plānošana un organizēšana (viesnīcā un restorānā) | 28 |
3.3. | Komunikācijas starp dienestiem, struktūrvienībām | 29 |
3.4. | Ražošanas potenciāls, apjomi, to dinamika | 29 |
3.5. | Darba ražīguma rādītāji, to analīze | 30 |
3.6. | Plānošanas periodi, to izvērtējums | 31 |
3.7. | Atzinība un sodi | 31 |
4. | KVALITĀTES STANDARTI UZŅĒMUMĀ | 32 |
4.1. | Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas tehniskā dokumentācija | 32 |
4.2. | Paškontroles sistēmas dokumentācija | 33 |
4.3. | Līgumu slēgšana ar pakalpojumu sniedzējiem | 34 |
4.4. | Viesnīcas atbilstības izvērtējums pēc Latvijas viesnīcu atbilstības standartiem | 34 |
4.5. | Aptaujas apmeklētāju viedokļa noskaidrošanai | 35 |
5. | MĀRKETINGA PASĀKUMI | 36 |
6. | SADARBĪBA AR CITIEM UZŅĒMUMIEM UN ORGANIZĀCIJĀM | 38 |
7. | FINANSU VADĪBA | 39 |
7.1. | Mainīgās un fiksētās izmaksas atpūtas kompleksā „xx” | 39 |
7.2. | Ieņēmuma un izdevuma budžets uzņēmumā | 39 |
7.3. | Cenu ietekmējošie faktori | 41 |
Individuālais uzdevums | 42 | |
Secinājumi un priekšlikumi | 43 | |
Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts | 45 |
Nepietiek iegūt teorētiskās zināšanas augstskolā, lai būtu gatavs startēt darba tirgū attiecīgajā nozarē, tādēļ jāizstrādā arī mācību prakses, jāiepazīstas un jānostiprina savas zināšanas dažādos viesmīlības un ēdināšanas uzņēmumos, lai vēlāk varētu pilnveidot praktiskās iemaņas un iegūtās iemaņas vēlāk pielietot savā darbā, piedāvājot klientiem kvalitatīvu pakalpojumu.
Par prakses vietu izvēlējos SIA „xxx” atpūtas kompleksu „xxx”, kas atrodas xxx, un, kuras laipnie un atsaucīgie īpašnieki un vadītāja labprāt dalījās biznesa un uzņēmuma vadības, kā arī viesu uzņemšanas un apkalpošanas noslēpumos.
Prakses mērķis ir apgūt ēdināšanas, viesnīcu vadību, darba organizāciju, analizējot viesnīcas vadības darbu.
Lai sasniegtu mērķi, tika izvirzīti šādi prakses uzdevumi:
Iepazīties ar uzņēmumu;
Apskatīt vadības darba plānošanu un personāla vadību;
Apskatīt kvalitātes standartus uzņēmumā;
Apskatīt mārketinga pasākumus;
Izpētīt sadarbību ar citiem uzņēmumiem;
Apskatīt finanšu vadību uzņēmumā.
Lai sasniegtu prakses mērķi un veiktu prakses uzdevumus, bija jāizmanto zināšanas, kas iegūtas teorētiski studiju priekšmetos – uzņēmējdarbības pamati, viesnīcu un ēdināšanas vadību, grāmatvedību, informātiku, biznesa plānošanu un statistiku, ražošanas organizāciju, personālvadību, cilvēka aizsardzību un kvalitātes vadības pamatus.…
aprakstīts viss nepieciešamais prakses atskaites nolikumā... tas ir: 1) vispārīgās ziņas par uzņēmumu 2)personāla darbība 3) vadības darba plānošana 4) kvalitātes standarti uzņēmumā 5) mārketinga pasākumi 6) sadarbība ar citiem uzņēmumiem, organizācijām 7) Finansu vadība 8) individuālais uzdevums
- Prakses atskaite par darbu muitā
-
Prakses atskaite uzņēmējdarbībā
Practice Reports10 Business, Marketing, Advertising, Management
- Profesionālās prakses atskaite
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Prakses atskaite komercdarbībā
Practice Reports for university13
-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Practice Reports for university87
-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Practice Reports for university52
-
Pārdošanas prakses atskaite
Practice Reports for university36
-
Prakses atskaite a/s "Hansabanka". 2006.gads
Practice Reports for university97