Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:137197
 
Evaluation:
Published: 03.10.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Uzņēmuma SIA „BLC” raksturojums    3
1.1.  Uzņēmuma dibināšana    3
1.2.  Uzņēmuma pamatdarbības raksturojums    3
1.3.  Uzņēmuma vadība un personāls    8
1.4.  Uzņēmuma SVID analīze    9
2.  Uzņēmējdarbības rezultātu analīze    10
2.1.  Bilances zelta likumi    10
2.2.  Uzņēmuma likviditāte    11
2.3.  Uzņēmuma rentabilitāte    12
3.  Praksē veiktā darba apraksts    13
  Secinājumi    16
  Priekšlikumi    17
  Pielikumi    18
Extract

SIA “BLC” gaļas pārstrādes nozarē atrodas kopš 1992.gada, kad tas tika dibināts. Dibināja šo uzņēmumu trīs draugi, kuru uzvārdu pirmie burti arī izveidoja uzņēmuma nosaukumu, katrs ieguldot uzņēmuma pamatkapitālam pa 2000 Ls. Uzņēmums tika izveidots ar domu ražot tikai pelmeņus un citus šīs grupas produktus, taču jau pēc 2 gadiem uzņēmums, pārceļoties uz citām telpām, uzsāk arī desu uz citu gaļas izstrādājumu ražošanu. Ar gadiem pieaugot uzņēmuma pārdošanas apjomiem, pieauga arī uzņēmuma pamatkapitāls, līdz 2004. gadā Ilgu laiku uzņēmums bija līderis tikai importētās produkcijas jomā, līdz 2004. gadā uzņēmums pārņēma parādos grimstošo uzņēmumu GP Ādaži. Līdz ar šī uzņēmuma pārņemšanu parādījās iespējas strauji attīstīties tieši svaigas gaļas tirdzniecības segmentā, tā ļaujot palētināt gatavās produkcijas izmaksas.
Uzņēmumu ilgus gadus vadīja viens no īpašniekiem, kurš piekopa adminstratīvo vadīšanas metodi, to pastiprinot ar diktatorisko vadīšanas stilu. Šādi es sauktu stilu, kad visam ir jānotiek tikai un vienīgi tā, kā vēlas vadītājs, neņemot vērā argumentētus un ar skaitļiem pamatotus iebildumus. Šāda vadīšanas pieeja bija laba pārmaiņu laikā līdz 2003. gadam taču pēc tam bija jaušamas kļūdas jau vadīšanā, kuras noveda līdz tam, ka uzņēmuma īpašnieki savā starpā nespēja rast vienošanos un 2006. gadā uzņēmuma vadītājs tika nomainīts pret izpilddirektoru, un piedevām viņa akcijas izpirka abi viņa kompanjoni, tā šo cilvēku pilnībā izslēdzot no uzņēmuma.
Sākot ar 2006. gada janvāri uzņēmumā sākās pārmaiņu laiks, kurš, diemžēl ir nedaudz ieildzis, bet tomēr ir sācis nest pirmos augļus uzņēmuma īpašniekiem, ļaujot viņiem nodarboties arī ar cita veida biznesiem, tas būtu, katram no īpašniekiem ir vēl arī savs bizness, kas nav saistīts ar gaļas pārstrādi.

1.2.Uzņēmuma pamatdarbības raksturojums.

Uzņēmuma pamatdarbība:
cūku, liellopu, meža dzīvnieku iepirkšana
gaļas sadale
gaļas izstrādājumu ražošana
gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecība

Cūku, liellopu, meža dzīvnieku iepirkšana
Uzņēmums ražošanas un tirdzniecības vajadzībām no vietējiem audzētājiem iepērk cūkas un liellopus. Cūku un liellopu cenas tiek katru nedēļu atrunātas ar audzētājiem vienojoties. Cenu svārstības, atkarībā no sezonas (liellopiem) un no Polijas cūkgaļas biržas cenām ir svārstīgas. Cenu amplitūda no 0,36 Ls/kg līdz 0,75 Ls/kg liellopiem un no 0,72 Ls/kg līdz 0,90 Ls/kg cūkām par dzīvsvara kilogramu. Uzņēmums necentās saviem piegādātājiem piedāvāt augstākās cenas, bet gan piedāvāja visīsākos apmaksas termiņus, kas ļāva zemniekiem praktiski pēc 5 dienām saņemt jau naudu par liellopiem un pēc 14 dienā saņemt naudu par piegādātajām cūkām.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register