Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:370468
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.03.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Grāmatvedības jautājumus risina katra uzņēmuma grāmatvedis. Grāmatvedis atbild par operācijām, kas veiktas ar bankas starpniecību, to skaitā preču pavadzīmju apmaksa, apkopo visu informāciju par uzņēmuma darbību, ko iesniedz grāmatveži, ir atbildīga par gada bilanci un gada pārskatiem, algu, avansu un atvaļinājumu summu aprēķināšna, mazumtirdzniecības uzkaites pārbaude.
Direktora pienākumos ietilpst darbs ar bankām un citām finansu institūcijām, tādām kā līzinga sabiedrības un citi investīciju fondi. Ja uzņēmums gatavojas iegādāties kādus pamatlīdzekļus, arī šajā gadījumā no sākuma tiek informēts direktors.
Iekšējā kontrole galvenokārt ir saistīta ar budžeta izpildi. Katra gada beigās katra uzņēmuma vadība sastāda budžetu nākamajam gadam. Tas valdē tiek apspriests, koriģēts un apstiprināts un tas tad arī kalpo par atskaites punktu kontrolei. Protams ja ieņēmumu daļa tiek pārpildīta, attiecīgi tiek koriģēta arī izdevumu daļa, bet parasti, ja ieņēmumi saglabājas prognozēto lielumā, tad visa uzmanība tiek pievērsta lai izdevumi nepārsniegtu prognozētos.
Ar likviditātes rādītājiem raksturo uzņēmuma spēju atmaksāt īstermiņa saistības. Rezultāts rāda cik likvīdu aktīvu ir uzņēmumam, lai dzēstu savas tekošās saistības vai cik likvīdu aktīvu uzņēmumam ir uz īstermiņa saistību vienu latu. Šo rādītāju aprēķina kā attiecību starp likvīdiem līdzekļiem un īstermiņa saistībām. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register