-
SIA “Kebabs Fix”
Evaluated!Practice Reports50 Management, Business, Cooking, Food Processing
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 4 | |
1. | Uzņēmuma un nozares apraksts | 5 |
1.1. | Uzņēmuma nosaukums | 5 |
1.2. | Uzņēmējdarbības forma | 5 |
1.3. | Uzņēmējdarbības veidi | 6 |
1.4. | Darbaspēka raksturojums | 6 |
1.5. | Uzņēmuma vēsture | 7 |
1.6. | Starptautiskie ekonomiskie sakari | 8 |
1.7. | Nozare, kurā darbojas uzņēmums | 8 |
1.8. | Uzņēmuma loma un attīstība Eiropas Savienībā | 8 |
2. | Uzņēmuma darbības raksturojums | 10 |
2.1. | Uzņēmuma struktūrshēma | 10 |
2.2. | Uzņēmuma iekšējā vide, vides faktori, mērķi, struktūra, resursi, tehnoloģijas, kultūra | 11 |
2.3. | Uzņēmuma ārējā vide, tieši un netieši ietekmējošie faktori, to ietekme uz uzņēmumu | 12 |
2.4. | Ētika uzņēmumā | 13 |
2.5. | Personāla kvalitatīvais un kvantitatīvais sastāvs | 13 |
2.6. | Personāla karjeras izaugsmes iespējas un kvalifikācijas celšanas iespējas | 16 |
2.7. | Darba samaksas sistēma, formas un lielumu ietekmējošie faktori | 17 |
2.8. | Vadīšanas stili | 18 |
2.9. | Lietvedības organizācija, lietvedības darbs un dokumentācija | 19 |
2.10. | Informācijas plūsmu organizācija uzņēmumā | 20 |
2.11. | Dokumentu apgrozība uzņēmumā | 21 |
2.12. | Uzņēmuma iekšējais intranet tīkls, uzņēmuma Web lapa | 22 |
2.13. | Datorprogrammas uzņēmumā | 24 |
2.14. | Datu bāzes uzņēmumā | 24 |
2.16. | Uznemuma ražoto produkcijas (dzīves cikls) raksturojums, kvalitāte, tās nodrošināšana | 25 |
2.17. | Saražotās produkcijas vai sniegto pakalpojumu uzskaites kārtība | 26 |
2.18. | Darba vides riska faktori | 27 |
2.19. | Darba drošības un aizsardzības pasākumi | 27 |
2.20. | Darba drošības instruktāžas kārtība un norises pamatjautājumi | 28 |
2.21. | Drošības un veselības prasības darba aprīkojuma lietošanā | 28 |
3. | Finanses, grāmatvedība un nodokļi | 29 |
3.1. | Uzņēmuma sadarbība ar finanšu institūcijām | 29 |
3.2. | Grāmatvedības darba organizācijas principi | 29 |
3.3. | Grāmatvedības politika un grāmatvedībā pielietojamās metodes | 30 |
3.4. | Uzņēmuma kontu plāns, galvenās kontu plānu grupas | 33 |
3.5. | Grāmatvedības attaisnojošo dokumentu veidi | 34 |
3.6. | Uzņēmuma ienākuma nodoklis | 36 |
3.7. | Iedzīvotāju ienākuma nodoklis | 36 |
3.8. | Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas | 37 |
3.9. | Pievienotās vērtības nodoklis | 37 |
3.10. | Nekustamā īpašuma nodoklis | 37 |
4. | Izmaksas, cenu veidošanas pamatprincipi, pašizmaksas pamatprincipi | 38 |
4.1. | Ražošanas un realizācijas izmaksas ietekmējošie faktori | 38 |
4.2. | Uzņēmuma ražošanas un realizācijas izmaksu uzskaites kārtība | 38 |
4.3. | Cenu veidošanas pamatprincipi | 39 |
4.4. | Produkcijas kvalitāte un tās nodrošināšana | 39 |
5. | Uzņēmuma gada pārskats | 40 |
5.1. | Uzņēmuma līdzekļi un to struktūra | 40 |
5.2. | Uzņēmuma finansēšanas avoti | 41 |
5.3. | Uzņēmuma gada pārskata sastādīšanas un apstiprināšanas kārtība | 41 |
5.4. | Gada pārskata sastāvdaļas un saturs | 41 |
5.5. | Gada pārskata galveno finanšu darbības radītāji | 42 |
5.5.1. | Bilance | 42 |
5.5.2. | Peļņas un zaudējumu aprēķins | 43 |
5.5.3. | Pašu kapitāls | 43 |
5.5.4. | Naudas plūsma | 43 |
5.6. | Uzņēmuma finanšu analīze | 44 |
5.7. | Komentāri par finanšu analīzes rezultātiem | 46 |
Secinājumi | 48 | |
Izmantotā literatūra | 49 | |
Pielikums | 50 |
Uzņēmējdarbība ir tirgus ekonomikas pamatelements ar lielu nozīmi sabiedrības attīstībā: ar nodokļiem no uzņēmējdarbības tiek apgādātas valsts institūcijas, izglītības un kultūras jomas, uzņēmējdarbības attīstība sekmē jauno darba vietu rašanos un iedzīvotāju ienākumu celšanos. Uzņēmējdarbības sekmīga darbība noved pie valsts uzplaukuma, tātad, cilvēku labklājības līmeņa celšanās.
Savu praksi veicu uzņēmumā SIA Kebabs Fix no 2005.gada 28.novembra līdz 2006.gada 19.martam. Prakses pārskatu veicu, pamatojoties uz SIA Kebabs Fix bāzes. Tās uzņēmējdarbības virziens ir restorāni (55.30). SIA Kebabs Fix ir vidēja lieluma restorāns, kam pieder 7 tirdzniecības vietas plus vēl 2 reģionālie. Manas prakses vietas vadītāja bija Tirdzniecības vadītāja. Prakses laikā man vajadzēja izpētīt:
uzņēmuma veidu – konsultējos ar prakses vadītāju un valdes locekli, lasīju darbinieka rokasgrāmatu u.c. materiālus;
uzņēmuma darbības raksturojumu – konsultējos ar prakses vadītāju, personāla vadītāju, izskatīju materiālus, kas saistīti ar šiem jautājumiem, tai skaitā darbinieka rokasgrāmatu, darba drošības instruktāžu, HACCP u.c. materiālus;
finanses, grāmatvedību un nodokļus – konsultējos ar prakses vadītāju, grāmatvedi un pētīju viņas darbu, kā arī lasīju likumus un citus internetā pieejamus materiālus saistībā ar grāmatvedību, finansēm un nodokļiem;
izmaksas, cenu veidošanās pamatprincipus – konsultējos ar prakses vadītāju, mārketinga daļas vadītāju, lasīju pieejamos materiālus u.c.
uzņēmuma gada pārskatu – apskatīju iedotos materiālus par uzņēmuma 2004.gada pārskatu, pašmācību ceļā centos analizēt to.
Līdz ar to ieguvu arī praktiskas iemaņas uzņēmējdarbībā, kuras teorētiskās zināšanas apgūtas Banku Augstskolā.
Pirms vairāk nekā četriem gadiem, 2001.gada septembrī tika dibināts SIA Pita Fans. Kebabs Fix kā atpazīstamības zīme neradās uzreiz. Tika izstrādāts projekts, kura rezultātā tika izstrādāta atpazīstamības zīme Kebabs Fix un ar šo atpazīstamības zīmi 2004.gada maijā uzņēmumu SIA Pita Fans pārņēma uzņēmums SIA Kebabs Fix.
2001.gada 28.septembrī tika atvērts uzņēmums SIA Pita Fans ar juridisko adresi Rīgā, Avotu ielā 25. Šis uzņēmums ir ticis veidots pamatojoties uz 1990.gada 26.septembra Latvijas Republikas Likumu “Par uzņēmējdarbību”, 1991.gada 23.janvāra Likumu “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību. SIA “PITA FANS” ir izveidota un darbojas kā uzņēmējsabiedrība un savā darbībā vadās pēc Latvijas Republikas likumiem “Par uzņēmējdarbību”, “Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību”, Civillikuma, Darba likuma un citiem Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un statūtiem. …
1.Uznemuma un nozares apraksts 1.1.Uznemuma nosaukums 1.2.Uznemejdarbibas forma 1.3.Uznemejdarbibas veid 1.4.Darbaspeka raksturojums 1.5.Uznemuma vesture 1.6.Starptautiskie ekonomiskie sakari 1.7.Nozare, kura darbojas uznemums 1.8.Uznemuma loma un attistiba Eiropas Savieniba 2.Uznemuma darbibas raksturojums 2.1.Uznemuma strukturshema 2.2.Uznemuma iekšeja vide, vides faktori, merki, struktura, resursi, tehnologijas, kultura 2.3.Uznemuma areja vide, tieši un netieši ietekmejošie faktori, to ietekme uz uznemumu 2.4.Etika uznemuma 2.5.Personala kvalitativais un kvantitativais sastavs 2.6.Personala karjeras izaugsmes iespejas un kvalifikacijas celšanas iespejas 2.7.Darba samaksas sistema, formas un lielumu ietekmejošie faktori 2.8.Vadišanas stili 2.9.Lietvedibas organizacija, lietvedibas darbs un dokumentacija 2.10.Informacijas plusmu organizacija uznemuma 2.11.Dokumentu apgroziba uznemuma 2.12.Uznemuma iekšejais intranet tikls, uznemuma Web lapa 2.13.Datorprogrammas uznemuma 2.14.Datu bazes uznemuma 2.15.Statistikas datu vakšana, apkopošana, analize 2.16.Uznemuma ražoto produkcijas (dzives cikls) raksturojums, kvalitate, tas nodrošinašana 2.17.Saražotas produkcijas vai sniegto pakalpojumu uzskaites kartiba 2.18.Darba vides riska faktori 2.19.Darba drošibas un aizsardzibas pasakumi 2.20.Darba drošibas instruktažas kartiba un norises pamatjautajumi 2.21.Drošibas un veselibas prasibas darba aprikojuma lietošana 3. Finanses, gramatvediba un nodokli 3.1.Uznemuma sadarbiba ar finanšu institucijam 3.2.Gramatvedibas darba organizacijas principi 3.3.Gramatvedibas politika un gramatvediba pielietojamas metodes 3.4.Uznemuma kontu plans, galvenas kontu planu grupas 3.5.Gramatvedibas attaisnojošo dokumentu veidi 3.6.Uznemuma ienakuma nodoklis 3.7.Iedzivotaju ienakuma nodoklis 3.8.Valsts socialas apdrošinašanas obligatas iemaksas 3.9.Pievienotas vertibas nodoklis 3.10.Nekustama ipašuma nodoklis 4. Izmaksas, cenu veidošanas pamatprincipi, pašizmaksas pamatprincipi 4.1.Ražošanas un realizacijas izmaksas ietekmejošie faktori 4.2.Uznemuma ražošanas un realizacijas izmaksu uzskaites kartiba 4.3.Cenu veidošanas pamatprincipi 4.4.Produkcijas kvalitate un tas nodrošinašana 5.Uznemuma gada parskats 5.1.Uznemuma lidzekli un to struktura 5.2.Uznemuma finansešanas avoti 5.3.Uznemuma gada parskata sastadišanas un apstiprinašanas kartiba 5.4.Gada parskata sastavdalas un saturs 5.5.Gada parskata galveno finanšu darbibas raditaji 5.5.1.Bilance 5.5.2.Pelnas un zaudejumu aprekins 5.5.3.Pašu kapitals 5.5.4.Naudas plusma 5.6.Uznemuma finanšu analize 5.7.Komentari par finanšu analizes rezultatiem
- Personāla vadība SIA "X"
- Prakses atskaite programmā "Uzņēmējdarbības vadība”
-
SIA “Kebabs Fix”
Practice Reports50 Management, Business, Cooking, Food Processing
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Mārketings SIA Telia MTC
Practice Reports for university14
-
SIA "Lattelekom" finanšu darbības analīze
Practice Reports for university53
-
Tirgzinības prakse
Practice Reports for university16
-
Kvalifikācijas prakses atskaite
Practice Reports for university87
-
Saimnieciskās darbības analīzes prakse uzņēmumā SIA ”TF”
Practice Reports for university13