Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:944569
 
Author:
Evaluation:
Published: 05.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Neretas pagasta padomē pie sociālā darbinieka griezās pagasta iedzīvotāja Gita lūdzot palīdzēt kaimiņam Vladimiram, kas dzīvo blakus mājā. Gita iespēju robežās palīdz ar pārtiku. Vladimiram nav nekādu iztikas līdzekļu, viņam pazaudēti dokumenti. Vladimiram ir nepieciešama profesionāla palīdzība.
Vladimirs (60) dzīvo laukos 6 km no pagasta centra bijušā saimnieka mājā. Ierodoties pie Vladimira mājās konstatē, ka māja ir nolaista, pagalmā valda nekārtība.
Vladimirs pēc tautības krievs, pamatskolas izglītība. Ilgus gadus strādājis par šoferi. 1989. gadā likvidējoties autotransporta uzņēmumam zaudējis darbu.
Bija precējies. Ir divi bērni, meita-37gadi , dēls-33 gadi. Šķīries pirms 20 gadiem. Ar bērniem attiecības pārtrauktas pirms 15 gadiem.
Līdz 1995.gadam bija reģistrēta dzīves vieta Neretas pagastā Raiņa ielā 13-8. Par dzīvokļa īres nemaksāšanu no dzīvokļa tika izlikts. Pēc izlikšanas no dzīvokļa pārcēlās dzīvot uz laukiem pie saimnieka. Kamēr saimnieks bija dzīvs, apkopuši zemi 0,6 ha un nomājuši pļavas 7 ha platībā. Iztikai uzturējuši naturālo saimniecību-govi. Mājas saimnieks bija pensionārs. Par darbu saimnieks Vladimiram deva uzturlīdzekļus un pajumti.
Pēc saimnieka nāves pagaidām saimnieka dēls atļāvis dzīvot viņa tēva mājā, apkopjot to un uzturot govi, kā arī veikt maksājumus par zemes nodokli.

Aizbraucu pie Vladimira ( 61.g) uz māju, kurā viņš mitinās. Sarunā ar klientu noskaidroju, ka viņš dzīvo bijuša saimnieka mājā, kas nesen miris- par māju atbild dēls. Vladimiram nav dokumentu, pase nozaudēta 1992. gadā. Iztikas līdzekļu naturālā saimniecība un govs, kas palika no saimnieka.
Kamēr saimnieks bijis dzīvs apkopuši zemi ap 0,6 ha platībā un nomājuši pļavas 7 ha platībā. Audzē dārzeņus savām vajadzībām, bietes govij, pļāva sienu.
Par darbu mājas saimnieks Vladimiram deva uzturlīdzekļus, pārsvarā ēdamo. Pēc mājas saimnieka nāves, pagaidām saimnieka dēls atļāvis dzīvot viņa tēva mājā, apkopjot to un par to maksājot zemes nodokli. Tā kā Vladimiram nav nekādu ienākumu viņš nav spējīgs nomaksāt zemes nodokli. Vienīgie iztikas līdzekļi ir naturālā saimniecība, govs un kaimiņu palīdzība.
Vladimirs ir bijis precējies. Ar sievu attiecības pārtrauktas, šķīris pirms 20 gadiem. Ir 2 bērni attiecības pārtrauktas pirms 15 gadiem.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,98 €
Work pack Nr. 1114515
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register