Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:791971
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.01.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Bāriņtiesa ir pilsētas vai novada pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde. Bāriņtiesas darbību regulē likums "Par bāriņtiesām un pagasttiesām".

Pilsētās, kurās nav zvērināta notāra, bāriņtiesa pilda arī pagasttiesas funkcijas, sniedzot Civillikumā paredzētajos gadījumos palīdzību mantojuma lietu kārtošanā, veicot mantojuma apsardzību, kā arī izdara apliecinājumus un pilda citas šajā likumā noteiktās funkcijas. Novados, kuru administratīvā centra pilsētā ir zvērināts notārs, bāriņtiesa lauku teritorijā pilda arī pagasttiesas funkcijas.

Vienā pilsētā vai novadā pēc attiecīgās pašvaldības domes lēmuma var izveidot vairākas bāriņtiesas, nosakot to darbības teritoriju un kompetenci. Bāriņtiesu finansē pilsētas vai novada pašvaldība.
Jelgavas bāriņtiesai nav savs nolikums, tās darbību regulē likums „Par bāriņtiesām un pagasttiesām”, Latvijas Republikas Civillikums, Ministru kabineta 1996.gada 26.marta noteikumi Nr.80 “Bāriņtiesu un pagasttiesu darbības noteikumi”, Administratīvā procesa likums, likums Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums, Valsts sociālo pabalstu likums (ar 2005. gada grozījumiem), likums "Par Hāgas konvenciju par bērnu aizsardzību un sadarbību starpvalstu adopcijas jautājumos", likums "Par Hāgas konvenciju par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, atzīšanu, izpildi un sadarbību attiecībā uz vecāku atbildību un bērnu aizsardzības pasākumiem", likums "Par Eiropas konvenciju par nolēmumu atzīšanu un izpildi par bērnu aizbildnību un bērnu aizbildnības atjaunošanu", likums "Par Eiropas Konvenciju par bērnu adopciju", likums "Iesniegumu, sūdzību un priekšlikumu izskatīšanas kārtība valsts un pašvaldību institūcijās", "Valsts sociālo pabalstu likums", "Darba likums", "Bērnu tiesību aizsardzības likums", "Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums", kā arī citi ārējie normatīvie tiesību akti.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register